Rapport: Demonstration i Stockholm mot den diktatoriska regimen i Iran


Tyvärr blev det ingen repris av detta scenario i lördags (foto från stormningen av Irans ambassad 26/6-09)

Trots medias tystnad kring det som händer i Iran hade mellan 5000 och 8000 hittat till united4iran:s demonstration på Sergels torg den 25 juli. Demonstrationen var en stor politisk arena där bl.a företrädare för folkpartiet, moderaterna, ”sossarna” och vänsterpartiet talade i ett försök att fiska röster. För deras svamlande om vikten av demokrati i Iran har inte lett till något agerande. Mycket har sagts men lite har gjorts och kommer att göras. Ett exempel på det är ju Reinfeldts motstånd mot att öppna upp den svenska ambassaden i Iran vilket han skrattretande förklarar med dessa ord: ”Det skulle leda till precis den polarisering jag varnar för.”

Ett öppnande av ambassaden skulle möjliggöra för makthavarna i Iran att anklaga väst för att stå bakom protesterna. Vår stackars lilla statsminister vill ju kunna ha en ”dialog” med regimen för att kunna kompromissa med den och ge kapitalismen en sista utväg ifall upproret mot regimen utvecklas till en revolution mot världskapitalismen. Vår statsminister och alla andra borgare för den delen har faktiskt skäl att vara rädda för upproret mot regimen eftersom arbetarklassen kan komma att gå in och styra upp motståndet. Och med dess erfarenheter om vad som gick fel för 30 år sedan så kan den bli riktigt farlig till borgarnas förtvivlan.

Men för att komma så långt måste arbetarklassen få ett parti som är den värdig. De nuvarande arbetarpartierna (organisationerna) är inte kapabla till att organisera arbetarklassen när de inte kan förena sig med den största delen av motståndet. De blir isolerade och kan därmed inte ge motståndet någon ledning, vilken är situationen här i Sverige där de anordnar egna demonstrationer som inte kommer i närheten av det antal som de andra har, vilket var fallet igår. För att gå tillbaka till demon igår: Som innan bestod demonstrationen nästan bara av människor med iranskt ursprung, vilket är väldigt synd och nog beror på den dåliga informationen om demon. Det var endast p.g.a den ”insiderinformation” (min morfar kommer från Iran) jag fick som jag kunde jag ansluta mig till demonJ Efter att alla talare hade sagt sitt så marscherade vi mot den ryska ambassaden. Där väntade halva Stockholms poliskår på oss (smått överdrivet..). SÅ tyvärr så blev det ingen favorit i repris som många önskade. Hade varit skönt att visa khamenei, Putin och resten av alla äckliga diktatorer att det är folket som bestämmer

– Danilo

Vidare läsning:

Stormningen av Irans ambassad

Uttalande från REVOLUTIONs internationella sekretariat:

Bayanieye javanane REVOLUTION dar morede vaghayee akhire Iran!

Obegränsad generalstrejk nu! Iran behöver revolution!


Annonser
Det här inlägget postades i Iran, Mellanöstern, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s