Norrköping: Protestera mot Sverigedemokraterna idag onsdag 15/9 kl. 12:00!

Idag har Sverigedemokraterna torgmöte i Norrköping. Information från nätverket Klasskamp Östergötland, där Revolution Norrköping är aktiva:

”Onsdag den 15:e september kommer det borgerliga missnöjespartiet Sverigedemokraterna hålla torgmöte i centrala Norrköping. Sverigedemokraterna håller på att genomföra en turné genom Sverige inför valet. På varje ort de har torgmöten borde de mötas av protester. Nu är det dags för Norrköping att visa vad vi går för. Torgmötet kommer hållas mellan köpcentrumen Spiralen och Linden, klockan 12.00-13.00. Ta en paus från jobbet eller skolan och kom och gör dig plikt.

Slut upp vid torgmötet och sprid informationen vidare så vi är många som visar vad vi tycker. Vi i Klasskamp Östergötland kommer att stå tysta med kritiska plakat och dela flygblad om deras borgerliga politik och anti-fackliga åsikter. Ju mer makt detta parti får, desto sämre för Sveriges arbetare, låginkomsttagare och pensionärer.

Vi uppmanar dig och dina kompisar och bekanta att komma och ta med egna plakat om ni vill.

Alltså, kom den 15:e september mellan köpcentrumen Spiralen och Linden klockan 12.00-13.00. Det är viktigt att vi tar vara på möjligheten att demonstrera mot detta farliga skitparti.

————————————————————————————————————————

Fakta om Sverigedemokraterna i 3 viktiga frågor:
Sverigedemokraterna säger att man värnar om de äldre och står upp för svenska arbetare. Men Sverigedemokraterna har bland annat röstat igenom försämringar för de äldre och vill driva igenom lagändringar som bidrar till osäkra anställningar på arbetsmarknaden.

SD vill försämra för de äldre:
Sverigedemokrater i bland annat Karlskrona kommunfullmäktige har röstat för försämringar inom äldreomsorgen. Partiet har röstat för personalneddragningar på äldreboenden, mindre pengar till hemtjänsten och höjda avgifter för trygghetslarm. Partiet vill också se privatiseringar och vinstintressen inom vården, vilket kommer ge minskad personaltäthet.

SD vill göra arbetare rättslösa:
Sverigedemokraterna vill göra ingrepp i Lagen om anställningstrygghet (LAS) så alla företag i olika storlekar kan göra flera undantag vid uppsägningar, omplaceringar eller anställningar. Detta gör att arbetsgivare kan straffa ut fackligt aktiva. Anställda som är arbetsskadade eller lider av sjukdomar kan sparkas ut utan turordning. Sverigedemokraternas ledning har visat stort intresse att göra ingrepp i Medbestämmandelagen (MBL) och ta bort bland annat fackföreningarnas förhandlingsrätt.  Genom att göra förändringar i MBL vill de flytta det lilla inflytande arbetarna och fackföreningarna har kvar över till arbetsgivaren.

SD vill gynna de rika:
Sverigedemokraterna vill sänka skatten och vill inte återinföra förmögenhetsskatten. Som alltid när de borgerliga partierna inklusive Sverigedemokraterna vill sänka skatten är det de förmögna som är vinnarna. Skattesänkningarna kommer enbart gynna de som redan idag är rika och det är vi arbetare som kommer få betala dem. De förmögna behöver inte skattefinansierad vård, skola och omsorg, men det gör vi.

Varför ska du som arbetare, pensionär eller arbetslös rösta på ett parti som uppenbart inte är intresserad att gynna dig utan enbart de som redan är rika?”

Det här inlägget postades i Aktivitet, Anti-borgerligt, Antirasism. Bokmärk permalänken.