Borgarnas antikommunistiska kampanj under förberedelse!

Forum för levande historia har nu meddelat att de ska dra igång en kampanj för att upplysa skolbarnen om ”kommunismens brott”, på samma sätt som de tidigare informerade om förintelsen.

Det är naturligtvis inget fel med upplysning om vad de stalinistiska staterna har gjort, Arbetarmakt har exempelvis publicerat ett antal artiklar om detta. Ungdomsorganisationen REVOLUTION kämpar också för en antistalinistisk revolutionär kommunism – trotskism. Däremot är den politiska kampanj som ligger bakom liberalernas nya upplysningsiver djupt reaktionär och osmaklig.

Vi kommer att få höra om Stalins brott, om Maos liksom om Pol Pots brott. Man kan däremot lugnt utgå från att inte ett ord kommer att höras om de miljontals människor som dog till följd av Belgiens brutala och bisarra kolonialvälde i belgiska Kongo, om de miljoner som dog i Indien – för att bara nämna ett av de länder som drabbades – i slutet av 1800-talet, allt medan de brittiska kolonialherrarna exporterade billig mat till Storbritannien och avstod från hjälpinsatser med hänvisning till Adam Smith.  

Inte heller kommer de 3,4 miljoner döda i Indokina som USA:s tidigare försvarsminister Robert McNamara har erkänt att de orsakade genom sitt krig i regionen. Det är inte heller bara en fråga om historiska exempel – av vilka det finns många fler. Medan de stalinistiska makterna till större delen har brutit samman är de imperialistiska i full gång. Samma personer som ska upplysa oss om ”kommunismens brott” agerade hejaklack när USA och Storbritannien med uppenbara lögner invaderade Irak, och med en miljon dödsfall som resultat avsatte den diktator som de hade backat upp med vapen under hans värsta förbrytelser.

De som fortsätter att försvara Stalin och Mao försvarar massmord – på kommunister inte minst! – som ligger i det förflutna, medan de liberaler som skriker högst om den ”historiska sanningen” fortsätter att ge sitt stöd till blodiga kolonialkrig, då, nu och i framtiden. Bakom upplysningskampanjen finns ett illa dolt politiskt syfte: smutskasta allt vad kommunism, socialism och radikal arbetarkamp heter. Det är därför varje medveten arbetare, och varje progressiv människa bara kan känna förakt för detta försök att sammanblanda kommunism med nazism. 

Jens Hugo – Arbetarmakt

Det här inlägget postades i Anti-borgerligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s