Stoppa nazisternas parader! Demonstrera i Stockholm 6 juni!

Då har det blivit dags igen. På nationaldagen marscherar återigen fascister på gatorna i Stockholm. Marschen innebär för fascisterna en möjlighet att visa sin styrka utåt, att stärka sammanhållningen i leden och att sprida sitt rasistiska gift i offentligheten. Låt dom inte arbeta ostört! Gå med i Nätverket mot Rasisms motdemonstration – Slussen kl.11. för avmarsch mot Medborgarplatsen. Slut upp!

Fascisternas rörelse är baserad på terror. Terror mot de förtryckta. Den syftar till att bygga en gatukampsrörelse som kan sättas in mot invandrare, homosexuella, kvinnokämpar, socialister och antifascister. I slutändan är rörelsens mål att krossa arbetarklassens självständiga organisering och dess landvinningar och inrätta en blodig diktatur baserad på våld och angiveri.

Nazisterna får näring av Sverigedemokraternas framgångar. Den ”snällare” mer populistiska varianten av rasism gynnar den mer hårdföra. De närs också av den borgerliga nyliberala offensiven – som innebär mer utanförskap för invandrare och överhuvudtaget ökad ojämlikhet, fördjupade klassklyftor osv. Den närs av USA-imperialismens ”krig mot terrorn” som underblåder islamofobi, och av Israels förtryck av palestinierna – ett förtryck som på en och samma gång bidrar till att stärka rasismen mot människor i Mellanöstern och till att ge bränsle åt antisemitiska strömningar.

I denna situation, när vänstern och arbetarrörelsen för att försvara sig måste ta upp kampen, syftar rasismen och fascismen till att splittra oss. I hela Europa vinner fascistiska eller högerextremt populistiska rörelser kraft i den desperation som växer i den nyliberala offensivens spår. Fascismen och extremhöger-populismen vinner anhängare bland dem som känner sig överkörda av kapitalistiska politiker och svikna av arbetarrörelsens nuvarande reformistiska ledarskap. Främst rekryterar den från de konservativa mellanskikten och bland arbetslösa ungdomar. En och annan arbetare faller också för fascismens falska löften.

Mot detta måste vi bygga en rörelse där vi kan enas över etniska gränser i kampen mot den verkliga fienden – kapitalet och dess regeringar! Klasskampen är det mest effektiva sättet att bryta ner etniska motsättningar  samtidigt som en kamp mot kapitalismen – för socialismen – erbjuder den enda möjliga strategin för att utrota förutsättningen för fascismen  – klassamhället och den imperialistiska världsordningen. Låt oss dra upp fascismen med rötterna!

Här och nu måste vi kämpa för att stoppa fascisterna var än de visar sitt fula tryne. Vi måste mobilisera bland invandrare, arbetare och ungdomar för att bygga upp en rörelse som har kraften att störa och om möjligt stoppa deras demonstrationer och möten. För att lyckas behövs organiserat självförsvar, ett försvar som också kan användas offensivt. Vi tvekar inte i frågan om nödvändigheten av att använda fysiska metoder mot fascisterna. Den fascistiska rörelsen måste slås tillbaka på ett så tidigt stadium som möjligt. Vi kan inte heller sätta någon tillit till polisen i denna fråga – imorgon sätts polisen in mot vänstern och arbetarrörelsen.

Men minst lika viktigt är att vi går på offensiven mot den borgerliga regeringen och det system som denna företräder – kapitalismen och den imperialistiska världsordningen.

REVOLUTION

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Antifascism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s