Nätverket Mot Rasism intog Södertälje centrum

bild-11

Under lördagen samlades organisationerna i Nätverket Mot Rasism, där REVOLUTION ingår, i Södertälje och delade ut flygblad om demonstrationen som arrangeras mot nazism och högerpolitik i Salem, lördagen den 6 december.

Ett stort antal aktiva deltog och mycket material delades ut. Förbipasserande, som många gånger stannade till, kunde lyssna på olika tal om kampen mot rasism och fascism, om behovet av att bekämpa kapitalismen och dess ekonomiska kris, och om vikten av att revolutionera arbetarrörelsen. De politiska budskapen skapade en hel del diskussion med förbipasserande och ledde till många positiva reaktioner.

Efter en timme försökte partiet Nationaldemokraterna, ett fascistanstruket parti på orten som använder sina mandat till att piska upp hat mot invandrare, som bedriver en kampanj mot ”svenskfientligt våld” och deltar i mobiliseringen till nazisternas marsch i Salem, att hålla en konkurrerande flygbladsutdelning i närheten av Nätverkets torgmöte. De han inte mer än börja innan de konfronterades av antifascister. Konsekvensen blev att de tvingades ställa in sin aktivitet. Åtminstone för dagen förhindrades på så sätt nazistpropagandans spridning i Södertälje centrum.

Sedan fortsatte NMR:s torgmötesaktivitet i ytterligare en timme. Responsen var fortsatt god. Många, i synnerhet invandrare, tyckte att det var positivt att antifascister visade att det går att stå upp mot fascisterna, och uttryckte sympatier med kampanjen.

Nästa lördag fortsätter aktiviteterna när Nätverket samlar till torgmöte på Hötorget i centrala stan. Slut upp – kl.12.

Detta inlägg publicerades i Antifascism, Antirasism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar