Stoppa hetsjakten på muslimer!

Europa är i krig. Styrkeförhållandena är orättvisa och den sida, som inte har något som helst intresse i detta krig, är även den sida som just nu har svårt att försvara sig mot de angrepp som blir värre och värre för var gång. Det bedrivs nämligen ett krig mot muslimer.

Och just nu finner man 400 000 människor i Schweiz i skottgluggen! I söndags så röstades nämligen det lagförslag som förbjuder fler byggen av minareter igenom med en majoritet på 57,5%. Retoriken är densamma som den alltid är, med förbjudandet så vill man förhindra ”islamiseringen” av det västerländska samhället. Det roliga är att det går en minaret på 100 000 muslimer i Schweiz, alltså så finns det bara 4 stycken! Det är väldigt självklart att syftet med lagen är att få upp frågan på dagordningen och i allmänhet späda på den redan så stora rasistiska opinionen. Istället för att motverka detta så ger nu sig de traditionella, borgerliga partierna in i tävlingen för att vinna rasisternas röster. Inte är det så mycket bättre med ledarna för arbetarrörelserna här i Europa. Som alltid agerar dem vilset och står handfallna av rädsla för att få det hett om sina byråkratiska arslen. De accepterar med sin tystnad den rasism som snart genomsyrar hela kontinenten! Extremhögerns frammarsch på alla fronter visar hur snabbt de ihåliga rättigheter som liberala så stolt brukar visa upp i den borgerliga demokratin försvinner en efter en. ”Demokratins” uppkomst och hela existens är beroende av arbetarklassens politiska mognad och organisering.

Arbetarrörelsen behöver nya och revolutionära krafter och måste, sida vid sida, kämpa med den revolutionära ungdomen för att slå tillbaka mot extremhögern. Här på hemmaplan betyder det att vi framförallt måste arbeta ännu hårdare för att SD inte kommer in i riksdagen. I slutändan måste vi en gång för alla göra oss av med detta system där rasismen fyller funktionen att göra oss blinda. Blinda för förtryck.

– Danilo

Annonser
Det här inlägget postades i Antirasism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s