Rapport: Flygbladsutdelning i Fittja centrum

liten

Under lördagen delade medlemmar i Revolution tillsammans med Ungsocialisterna ut flygblad som en del av Nätverket Mot Rasisms 30-nov-mobilisering i Fittja centrum. Fittja har under senaste veckan varit skådeplats för de konfrontationer där upproriska ungdomar slagit tillbaka mot snuten efter trakasserier på ortens ungdomsgård tidigare i veckan.

När de första kamraterna anlände med megafoner och plakat till platsen blev vi nästan direkt uppvaktade av två poliser som misstänksamt undrade vad vi hade attgöra i Fittja. De luktade också på den tobak som en kamrat rökte. Den känsla av att vara övervakad och misstänkliggjord av snuten som delas av så många av ungdomarna här vi pratat med under den senare aktiviteten fick vi alltså erfara mycket snabbt. När de inte fann något att gripa oss för stod de kvar och blängde på oss i omkring 10 minuter, innan ett larm gick som fick dem att hoppa in i sin piketbuss.

Under två timmar delades mängder med flygblad ut, och många stannade för att prata med oss och ta en kopp kaffe vid vårt kampanjbord. Vi fick många kontakter. Både och gamla ville prata. Överhuvudtaget vittnade stämningen om misstron mot snuten, och även om vilja till motstånd. Reaktionerna var nästan i samtliga möten positiv, när vi pratade om behovet av att ge protesterna ett organiserat uttryck för att leda in det i konstruktivt kämpande banor.

Ett politiskt t uttalande om den senaste veckans händelser kommer inom kort att publiceras här på hemsidan.

liten2

Annonser
Det här inlägget postades i Antirasism, Rapport, Ungdomskamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s