Var med och bygg Nätverket Mot Rasism!

REVOLUTION deltar sedan en tid tillbaka i Nätverket Mot Rasism (NMR). Vi har gått in som aktiva deltagare och kämpat för att ge NMR:s arbete en inriktning som vi tror kan innebära steg i riktning mot bygget av en antirasistisk massrörelse som också tar strid mot kapitalismen. Inför årets demonstration den 6 juni är vi med i kampanjarbetet. Detta kommer att involvera flera arbetsfält: NMR kommer att kontakta invandrarföreningar, fackliga organisationer, ungdomsgrupper, organisera skolbesök och hålla offentliga torgmöten i arbetarförorterna.

Vi kommer också att försöka bygga upp lokala mobiliseringskommittéer för NMR, kommittéer som vi hoppas kan få ett eget liv och konstituera som lokalgrupper inom nätverket. Detta vill vi göra genom kontinuerligt lokalt arbete, med offentliga möten som belyser frågor som är viktiga för invandrare och arbetare. Vi vill överhuvudtaget bygga något mer än en enskild kampanj: vi vill bygga en rörelse som kan samla kraft bland förtrycktas kamp i förorterna, på arbetsplatserna och i skolorna, en rörelse där de förtrycktas egna kämpar involveras och gör rörelsen till sin egen!

Ambitionen inför 6 juni är hög. Trots allt var förra årets 6 juni-demo en stor framgång för de antirasistiska krafterna. Då samlade vi närmare 2 000 deltagare, vilket var dubbelt så mycket som antalet deltagare i nazisternas demo. Denna blev dessutom ordentligt utbuad och häcklad av antirasister. Målet för det här årets kampanj är att bli ännu fler och att delta i aktioner som på olika sätt kan störa och försvåra för nazisterna. Det verkar i nuläget som att nazisterna inte kommer gå i en gemensam Folkets Marsch men klart är att de kommer arrangera aktiviteter som vi måste störa (vidare info kommer längre fram i maj).

Politiskt är också kampanjens budskap mycket bra. NMR syftar till att sammanföra kampen mot rasism och fascism med kampen mot högerpolitiken överhuvudtaget. I de paroller som man enats om inför årets demo riktas fokus mot såväl brunskjortorna som högerns rasistiska flyktingpolitik, högerns kvinnofientliga politik, mot Sverigedemokraternas försök att komma in i EU-parlamentet och mot kapitalisternas försök att tvinga arbetare att betala för systemets kris. Det reflekterar en samstämmighet inom NMR: vi kan inte behandla kampen mot rasism som en separat fråga. Kampen måste sammanföras med kampen mot kapitalismen och det förtryck systemet skapar om vi ska kunna gå till roten med problemet.

REVOLUTION kommer att göra sitt yttersta för att bistå framväxten av en stark antirasistisk rörelse. Där vi finns kommer vi att försöka involvera så många som möjligt i arbetet med att slå tillbaka rasism och fascism, liksom högerpolitik. Tveka inte att kontakta oss om du vill arbeta med att bygga NMR.

Klicka HÄR för att komma till NMR:s hemsida.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Antirasism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s