Framgångsrik konferens för brittiska Revo

Skolelever, gymnasister, studenter och unga arbetare från hela Storbritannien samlades den gångna helgen vid den socialistiska ungdomsorganisationen Revolutions nationella konferens för att diskutera hur högern ska bekämpas. De 96 kamrater som registrerade sig fick se videoklipp med Revolution i aktion vid olika protester under tiden som salen på University College London fylldes.

Det blev omedelbar rusning för att köpa vår nya pamflett Acts of Resistance, som är en historik över och analys av den rad med aktionsdagar i slutet av förra året när ungdomar och studenter protesterade mot nedskärningar. Konferensen inleddes med att Joana Ramiro, Jo Cassidy och Alon Aviram talade om sin roll i organiserandet av protester och ockupationer. Helen Hatfield talade om när mer än 1 000 ungdomar i Bury nära Manchester deltog i en strejk som var gemensam för flera skolor, medan Matt Dawson – en student som felaktigt greps på en protest i Leeds – berättade hur tryck från allmänheten hade tvingat polisen att lägga ned åtalet mot honom.

Det blev livliga och ibland mer än livliga debatter när det handlade om att bekämpa det fascistiska English Defence League, och marxismen kontra anarkismen och revolutionen i Egypten blev ett viktigt ämne i många workshops och gemensamma sessioner. Lördagens möten avslutades av Simon Hardy – som åkte till Egypten för att bevittna händelserna på Tahrirtorget med egna ögon. Många av deltagarna talade om hur mycket de uppskattade att lära känna nya unga revolutionärer i samband med lördagens fest, som ägde rum i en nedlagd pub.

Trots att det blev sent var det många som lade fram tillägg till förslaget om vårt handlingsprogram för att ”störta miljonärernas koalitionsregering”. Det förbättrades med tillägg i många avsnitt, inberäknat frihet för det palestinska folket och mot privatiseringen av våra skogar.

Under helgen var det många nya som bestämde sig för att gå med i Revolution. Medlemmarna lärde sig hur man bygger lokala grupper, hur man skriver artiklar och hur man gör plakat, innan en ny ledning valdes för att genomföra vår nationella strategi och taktik. Konferensen avslutades med kramar och farväl när kamrater åkte för att komma hem. Vi visste alla att vi går in i nästa period av klasskamp som en större och starkare organisation.

John Bowman, Revolution London

Mer bilder från konferensen:

Det här inlägget postades i Internationell kamp, Studentkamp, Ungdomskamp. Bokmärk permalänken.