Revolution deltog i protest mot Nationaldemokraterna


Efter bombdådet i centrala stockholm förra lördagen så har Nationaldemokraterna, som är ett av sveriges fascistpartier, uppmanat till att protestera mot muslimsk invandring med mottot ”mot terror och mångkultur och för ett svenskt folkhem”. I protest mot detta så slöt Nätverket Mot Rasism upp och höll en motdemonstration.

Det var runt 50 personer som tappert slöt upp trots den kalla vinterkylan och tog sig från högtorget till norra bantorget i ett litet demonstrationståg där vi skrek slagord som ”kampen fortsätter, rasismen ska krossas” , ”internationell solidaritet – arbetarklassens kampenhet” med mera. Stämmningen var mycket god trots det kalla vädret och trots att polisen bara lät oss stå på fel sida av vägen, långt ifrån nassarna. Allting gick väldigt lugnt till och folkmassan på kanske 50 personer hördes ordentligt och slagorden och bu-ropen ekade genom luften då Mark Abramsson, ledare för Nationaldemokraterna, höll sitt tal. Vi lyckades även förflytta oss närmare nassarna trots att polisen inte ville det.

Dagens demonstration kanske inte var den största men den var ändå ganska lyckad med tanke på att annonseringnstiden för demonstrationen var väldigt kort, och vädret var riktigt dåligt. Meningen med demonstrationen var inte att försöka konfrontera nassarna, utan att bua ut dom och störa dom så mycket som möjligt. Dessutom så var det i princip omöjligt för nazisterna att nå ut till allmänheten eftersom att demonstrationen hölls mitt på norra bantorget som var helt och hållet polisavspärrat.

Varför tycker vi att det är viktigt att delta i kampen mot fascismen?
I det kapitalistiska samhälle som vi idag lever i så är det viktigt att hålla arbetarklassen så enad som möjligt mot det borgerliga styret. Eftersom kapitalismens största fiende är just arbetarklassen så försöker dom göra allt för att splittra den på alla möjliga sätt.
Kapitalismen tjänar hela tiden på rasismen, eftersom den får oss att konkurrera med varandra. Den hjälper till att splittra arbetarklassen och dela upp den i olika block, för att sedan låta dessa två block försöka bekämpa varandra. Istället för att tillsammans bekämpa kapitalismen så gör vi jobbet åt dom och splittrar oss själva till slut.

Man skulle kunna säga att nazismen är en biprodukt av kapitalismen. Det är ofta unga människor, inte sällan arbetarungdomar som tycker att dagens samhälle suger men inte vet inte vad dom ska göra åt det eller hur dom ska få utlopp för sitt hat. Nazismen bygger på hat vilket inte gör det så konstigt att missnöjda, arga människor söker sig dit. Den kanaliserar missnöjet med orättvisor i rasistisk och nationalistisk riktning, drar uppmärksamheten bort från klassorättvisorna och riktar den istället mot konstlade motsättningar mellan svenskar och invandrare.

Den borgerliga regeringen påstår att dom är emot rasism. samtidigt lägger dom gång på gång fram mer och mer främlingsfientliga förslag såsom språktest, hårdare villkor och fler krav – en politik som skuldbelägger invandrare för segregationen.

På grund av detta så kan vi aldrig sammarbeta med högern då det gäller att bekämpa nazismen. Något vi också bör komma ihåg är vilken roll polisen spelar i spelet. Polisen är ett medel som används för att skydda det borgerliga samhället. Dom agerar utefter de lagar som i grund och botten är skapade av och för kapitalismen. Ett samarbete med polisen  när det gäller att hålla nazisterna borta skulle lätt kunna leda till att vapnen riktades mot oss. Alltså är det arbetarklassen och de förtryckta själva som måste hålla nazisterna borta från gatorna. Därför agerar vi för att bygga upp en kämpande antifascistisk rörelse.

Bim, Revolution Sthlm


STARK, Stockholms Antirasistiska Kulturförening, deltog också i demonstrationen.

Det här inlägget postades i Antifascism, Rapport. Bokmärk permalänken.