Protestera mot nazisternas försök att utnyttja bomdådet i Stockholm för att hetsa mot muslimer!

TID OCH PLATS: 12.30 Hötorget

Uppmaning från Nätverket Mot Rasism:
”I lördags sprängde sig en man på Drottningsgatan i centrala Stockholm som en protest mot och hämnd för det svenska deltagande i kriget i Afghanistan, och för hetsen mot muslimer, exemplifierad av Lars Vilks.

Vi tar givetvis avstånd från den här typen av aktioner. Dådet i lördags var riktat mot oskyldiga människor. De som ansvarar för det svenska krigsdeltagandet, den sittande regeringen, fortsätter sitt deltagande i brottet mot det afghanska folket. Bara en massiv antikrigsrörelse, inga terrordåd, kommer att kunna stoppa dem.

På söndagen ska ett av den svenska naziströrelsens partier, Nationaldemokraterna, med anledning av attentatet organisera en protest i centrala Stockholm. Man uppmanar allmänheten att sluta upp i en protest ”mot terror och mångkultur och för ett svenskt folkhem”. Man kräver bl.a. ett stopp på ”muslimsk invandring”.

Vi uppmanar alla antirasister att vara beredda på att möta dessa försök att utnyttja händelserna på Drottninggatan för att hetsa mot alla muslimer. Nationaldemokraterna har nu gått ut med att de kommer att ha sitt torgmöte på Norra Latins skolgård kl.13.”

Vi samlas 12.30 på Hötorget för att protestera. Ta med vuvuzelor och annat som låter!

Det här inlägget postades i Aktivitet, Antirasism. Bokmärk permalänken.