Medlem i Revolution manar till generalstrejk i tal inför marschen mot parlamentet

Simon Hardy, medlem i Revolution från Westminster University, höll detta tal i torsdags vid samlingen inför den stora marschen mot parlamentet.

Det kommer en tid när varje generation måste välja.

Att välja att samtycka, att passivt acceptera, att vänja sig vid förtryck och de rikas dominans, eller att välja att kämpa.

Jag tvivlar inte alls på att denna generation har valt att kämpa.

Och vi kämpar inte bara för rätten till utbildning, mot nedskärningarna av EMA eller höjningarna av avgifter.

När vi marscherar ner till parlamentet, marscherar vi sida vid sida med arbetare, arbetslösa och pensionärer. Alla som kommer att förlora under den här regeringen.

Vi är förenade i en gemensam sak. Vi står tillsammans, vi marscherar tillsammans, vi kämpar tillsammans.

Vi kommer att kämpa för varje penny, för att rädda varenda jobb, varje bibliotek, skola, universitet, fabrik, arbetsplats…

Vi kommer att jaga bort varje liberaldemokratisk lögnare, varje avskyvärd Tory, varje skattefuskande miljonärer. De är inte välkomna här.

Om höjningen av avgifterna för högre utbildning går igenom idag, är det inte slutet. När orättvisan blir lag, blir motstånd en plikt. Och vi kommer att fortsätta mobilisera, organisera, ockupera, protestera.

Även om höjningen går igenom idag, bygger vi upp en rörelse som kommer att vinna framtida strider, som kommer att fortsätta kampen, som aldrig kommer att ge upp förrän den här regeringen är nere på knäna.

Antingen stoppar regeringen sina nedskärningar eller också kommer vi att stoppa regeringen.

Vi behöver en generalstrejk för att störta den här regeringen.

Simon Hardy

Talet kan ses på Youtube

Det här inlägget postades i Internationell kamp, Studentkamp, Ungdomskamp. Bokmärk permalänken.