Lyckat sommarläger

Helgen 20-22 augusti anordnade Revolution Sverige sommarläger på Värmdö. På fredagskvällen när de flesta kamrater anlänt blev det grillparty och fest. Medan några av oss gick och la sig framåt småtimmarna stannade nattugglorna uppe och sjöng och spelade gitarr framför lägerelden.

Efter välbehövligt kaffe och frukost inleddes lördagen med en föreläsning om ungdomsförbundet Revolution, vilka vi är, vad vi menar med kommunism och klasskamp och vad för slags rörelse vi vill bygga. Under dagen följde sedan föreläsningar och diskussioner på en mängd teman, som vad man ska rösta på i riksdagsvalet, ockupationen av Palestina och situationen i Israel, hur man gör en bra tidning, hur man arrangerar en studiecirkel och varför kapitalismen krisar och vad vi kan göra åt det.

Under diskussionerna var det bra deltagande från alla knappt tjugotalet kamrater och det kläcktes många idéer om hur vi kan bedriva höstens arbete.

På lördagskvällen serverade vårt matlag  grillade delikatesser värda en lyxrestaurang. Senare på kvällen blev det teater, en liten pjäs om revolutionären Rosa Luxemburg.

Trots att vi gjort reklam för sommarlägret med orden sol, fest och kommunism blev det en och annan skur under lördagen. På söndagsförmiddagen sken emellertid solen. Efter frukost hölls ett föredrag om porr och prostitution följt av diskussion där vi delade in oss i mindre grupper och diskuterade sånt som hade med ämnet att göra, t. ex. hur sexarbetare kan organisera sig.

Därefter var det
dags för ett pass självförsvarsträning. Grundläggande principer kring självförsvar och tips om vad man bör träna blandades med praktiska övningar. Det blev mycket uppskattat, om än svettigt.

För dig som inte var med på sommarlägret men som vill veta vad som sades under föredragen så är en tröst att många av föredragen och diskussionerna kommer mynna ut i artiklar du kommer kunna läsa här på revolution.se.

Vi vill tacka alla som kom på sommarlägret och gjorde det till en fantastisk upplevelse. Vi siktar på att göra om succén nästa år!

Annonser
Det här inlägget postades i Rapport. Bokmärk permalänken.