Rapport: Protest vid iranska ambassaden


Ett stort antal demonstranter samlades på torsdagen – Kristi himmelfärdsdag – utanför iranska ambassaden på Lidingö för att protestera mot den iranska regimens senaste vidriga övergrepp – fem politiska fångar avrättades den 12 maj genom hängning i ett av regimens fängelser.

Liksom vid tidigare aktioner mot den iranska diktaturens representanter i Sverige fanns aktivister från Revolution på plats. Och som vanligt bjöd iranska kamrater på en uppvisning i hur man organiserar en militant solidaritetsaktion.

Flera tal och appeller hölls, bl.a. av en kamrat från Arbetarmakt. De röda fanorna vajade över folkmassan och slagorden mot diktaturen i Iran ekade mot ambassaden, som vaktades av en stor polisinsats.

Polisen verkade vara ovanligt på hugget den här torsdagen, och som vanligt skämde ett gäng civilpoliser ut sig genom att försöka smälta in bland demonstranterna medan man ”diskret” övervakade oss. En rultig polis hade till och med kämpat sig upp ett par meter i ett träd, där han stånkande fotograferade de människor som använde sig av sina demokratiska rättigheter för att protestera mot diktaturens mord.

Så småningom började manifestationens deltagare att röra sig mot de extrabussar som satts in för att kunna transportera alla till stan igen. En torsdag i solidaritetens tecken!

Annonser
Det här inlägget postades i Iran, Rapport, Stockholm. Bokmärk permalänken.