Bygg motståndet mot borgarna! Offentligt möte torsdagen den 17 september

kamp mot borgarna

Vilken är vägen framåt för arbetarkampen idag? Vad kan ungdomar göra för att organisera och kämpa mot borgarnas försök att tvinga oss att betala för deras kris? Kom och diskutera eller bara lyssna på vad andra har att säga.

Mötet kommer inledas med två tal:

En talare från Revolution kommer att tala om behovet av en revolutionär ungdomsrörelse.

En talare från Arbetarmakt kommer att tala om den kapitalistiska krisen, sveket från arbetarrörelsens ledning och en framkomlig arbetarpolitik idag.

Därefter kommer det ges tid till diskussion om vägen framåt. Hur ska vi exempelvis bekämpa ungdomsarbetslösheten?

När? Torsdag 17 sept kl.18-20

Var? ABF-huset, Stockholm, Sveav.41 (Per Albin-rummet)

Vad tycker vi? Nedan finns ett uttalande från Revolution om varför vi behöver bygga ett revolutionärt motstånd (spreds på Septemberalliansens anti-borgerliga demonstration den 15 september):

Räddningspaket flyger hit och dit för att företagens styrelser ska kunna höja sin bonusar och direktörerna ska kunna få sina fallskärmar. Borgarna säger att de hjälper företag som är på konkursens rand för att vi inte ska förlora våra jobb. Men ändå så blir vi sparkade…

Arbetarungdomen får betala den största notan för kapitalismens kris. Borgarna angriper inte bara välfärden, LAS (Lagen om anställningsskydd) och allt annat som arbetarrörelsen vunnit i kamp utan även oss ungdomar. De skär ner på våran utbildning men framförallt på våra jobb, ungdomsarbetslösheten ligger idag på 30%!

Och ändå finns det så mycket som behövs göras: rusta upp skolorna, vården, omsorgen och bostäderna i förorterna för att ge några exempel. Det måste också till massiva åtgärdsprogram för att möta det globala klimathotet, såsom en grovt utbyggd kollektivtrafik. Kapitalisternas kortsiktiga vinstjakt står i vägen för att lösa alla dessa problem. Istället borde det vara arbetarklassens rationella intressen som styr samhällsekonomin. Tyvärr finns det inte så många som vågar säga detta.

jag är ett borgarsvin!Ledarna för arbetarrörelsens traditionella organisationer som LO och riksdagens vänsteropposition visar istället sina byråkratiska ansikten och vågar inte ta strid för oss arbetarungdomar eller ens arbetarklassen som helhet. Detta försvagar arbetarrörelsen nått enormt och öppnar därmed upp för reaktionära, rasistiska krafter i samhället, vilket Sverigedemokraternas frammarsch är ett exempel på. De försöker splittra oss i etniciteter, kön och sexuella läggningar och då måste vi kontra med att det är klass som spelar roll. Men det kan vi endast göra tillsammans!

Det är dags för oss att ta tillbaka våra rättigheter.

Vi måste bygga ett verkligt socialistiskt motstånd mot borgarna och visa vägen för de äldre generationerna av arbetare. Vi måste bygga en rörelse som på inget sätt underkastar sig kapitalisternas ständiga jakt efter vinst utan alltid sätter arbetarklassen i första rummet.

Ett revolutionärt alternativ som inte tillåter borgarna att föra över kapitalismens kris, den kris som de skapat, på oss!

SPARKA BORGARNA – INTE OSS!

– Revolution Sverige

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Anti-borgerligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s