Rödgrön dag i Kungsträdgården

Det har varit en fullspäckad helg för REVOLUTION-Stockholm. På söndagen samlades ett stort antal människor i Kungsträdgården för att delta i den av socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet arrangerade Rödgröna dagen. Men istället för att ta chansen att engagera den breda arbetarrörelsen i politik och i de frågor som berör oss fokuserade de reklambyråer som man får anta stod bakom dagen på schlagermusik och ponnyridning.

Det hela kändes alltså ibland som mer av ett politiskt jippo i amerikansk stil. I sann amerikansk (eller sovjetisk?) anda var också enorma banderoller med porträtt på de lagom stajlade partiledarna uppsatta lite här och var. Partiledarna själva gjorde också ett framträdande på scenen. Tyvärr hade de inte så mycket konkreta politiska åtgärder att komma med – helt i linje med hur de har agerat som ”opposition”. Istället berättade Ohly att det kommer att bli mera rock’n’roll i den här valrörelsen, och Mona konstaterade att det finns mycket rödgrön mat som är god, men undrade om någon kan säga någon god blå mat? (blåbär?). Det var naturligtvis härligt att se hela Kungsan fyllas av folk som avskyr borgarna, men tyvärr var Monas matliknelser talande exempel på den politiska nivån för dagen.

Från scenen hördes, mellan musiken, löften om guld och gröna skogar, bara vi röstar rödgrönt i valet. Vi är inte så säkra på det; sist sossarna satt vid makten genomförde de enorma nedskärningar och hann med att privatisera både det ena och det andra. Allt, såklart, med ursäkten att de måste ”städa upp” efter högern, och detta samtidigt som företagen och bankerna gjorde miljonvinster.

REVO-aktivister pratade politik med såväl socialdemokrater som unga vänsteranhängare. Vi sålde tidningar och spridde Septemberalliansens material inför demonstrationen den 15:e september.

En lyckad dag, med ett solsken som nästan kunde få en att tro att det fortfarande är sommar, och en lovande start på en röd höst!

– REVO Stockholm

Annonser
Det här inlägget postades i Anti-borgerligt, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s