Flygbladsutdelning i Stockholm: om behovet av att avväpna polisen

Under en dryg timme delade medlemmar i REVOLUTION Stockholm ut några hundratal flygblad under onsdagskvällen i centrala Stockholm. Dessa informerade allmänheten om den österrikiske polisens mord på 14-årige Florian. Aktionen skedde i solidaritet med kamrater i Österrike och i Tyskland, som idag organiserade protester och demonstrationer på olika platser. Vi ville också ta tillfället i akt att med intresserade diskutera behovet av att avväpna polisen och bekämpa den ökande repressionen som vi ser även på hemmaplan.

Responsen var god och många ville diskutera, det är helt klart ett ämne som berör. Efter att ha hållt till på Sergels torg begav vi oss till Ung08-festivalen i Kungsträdgården, där vi stötte på många ungdomar som upprördes av informationen på vårt flygblad. I texten gjorde vi också en parallell till fallet med 24-årige Johan Liljeqvist i Göteborg i april, som dog i polisens förvar efter att ha misshandlats. Även här i Sverige är frågan om avväpning av polisen, och motstånd mot ökad repression givetvis viktig.

Egentligen hade vi velat dra till österrikiska ambassaden. Dåliga öppettider på denna, och det faktum att flera av våra kamrater samtidigt deltog i protesterna i Berlin (där de stannat efter vårt internationella sommarläger) styrde vårt val. Med dåliga förutsättningar för att samla till något större var vi ändå nöjda med denna spontana aktion. Tack alla som deltog och hjälpte till!

– REVOLUTION Stockholm

Vidare läsning:

Till minne av Johan Liljeqvist – video på youtube

Svenska snuten körde över 14-åring – artikel i Aftonbladet

Polisen måste bort – artikel om snuten av en REVO-medlem

Protest against the murder of Florian – killed by Austrian Police! – från REVOLUTIONs internationella hemsida

Det här inlägget postades i Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s