Stockholmsprogrammet = ökad övervakning och hetsjakt på flyktingar

Just nu är det EU-toppmöte i Stockholm. Målet är att lägga grunden till ett nytt säkerhetsprogram, det s.k. ”Stockholmsprogrammet”. Vad kommer detta innebära? Här följer information från NMR:

”Stockholmsprogrammet” saluförs med vackra ord. Genom att förstärka samarbetet mellan polis- och säkerhetspolis i Europa ska man bli framgångsrikare i ”kampen mot terrorism och organiserad kriminalitet”. I verkligheten innebär programmet ett stort steg mot ökad övervakning och förföljelse!

Övervakning: En utveckling mot ökad övervakning kommer att ske genom skapandet av ett centralt befolkningsregister, genom att utveckla förfinade övervakningsinstrument för att kontrollera internet (bl.a. med hjälp av detaljerade ”profiler” med vilka information om människors politiska och privata liv kan samlas mer effektivt), samt genom ökat samarbete mellan polisiära enheter.

Förtryck: I synnerhet flyktingar, och överhuvudtaget emigranter som av något skäl vill ta sig in i Europa, befinner sig i skottgluggen. Stockholmsprogrammet syftar till att förstärka gränskontrollerna. Redan idag dör tusentals människor då de försöker att ta sig förbi de redan existerande murarna runt Fort Europa. Programmet syftar också till militär rustning för att EU-staterna ska kunna förhindra människor från att emigrera redan i ursprungslandet. Det syftar även till att bygga nya fångläger för flyktingar i länder som gränsar till EU.

Det verkliga syftet: Sammantaget innebär Stockholmsprogrammet ytterligare ett steg mot militariseringen av EU. Det innebär ett allvarligt hot mot invandrare och flyktingar och blir därmed en del av den rasistiska offensiven mot ”de andra” i hela Europa. Dessutom innebär åtgärderna nya och större möjligheter för de rika att använda sig av militära och polisiära medel mot dem som utmanar deras intressen och den kapitalistiska ordningen.

– Nätverket Mot Rasism

Annonser
Det här inlägget postades i Anti-borgerligt, Antirasism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s