Stöd Lagena-strejken! För allas rätt till fast jobb!

Arbetarna på Lagena i Jordbro, som vi skrivit om i tidigare inlägg, strejkar. Lagenas kapitalister försöker byta ut all fast personal mot inhyrd. Man vill ha ”flexibel” personal. I själva verket utnyttjar Lagena krisen för att försvaga sina arbetare. En seger för Lagenas arbetares rätt till fasta jobb är en seger för alla arbetares rätt till detsamma. Här följer information från Lagena-arbetarnas vänner:

Stöd de strejkande arbetarna på systembolagets lager

Idag utbröt strejk på Lagena i Jordbro. Från 530 till ca 14.00 skedde en blockad av företaget med hjälp av arbetares egna bilar. Stegvis byggdes det upp ett polispådrag till slut tvingades arbetarna inför ett val av polisen, ”bryt blockaden eller så kommer vi att flytta på er”. Arbetarna valde att bryta blockaden men fortsätta strejken. Arbetarna strejkar för att stoppa uppsägningarna av 33 anställda. Företaget vill ersätta fast personal med inhyrd. Redan i höstas blev 49 av 150 av med jobbet.

För att stödja kampen på Lagena har en stödkampanj startats med stöd av och i samarbete med handelsmedlemmarna på Lagena i Jordbro. Kampanjen heter Lagena-arbetarnas vänner.

Striden på Lagena angår alla som vill ha ett slut på en utveckling mot ökad arbetslöshet, press och osäkra anställningar. Genom detta brev vill vi uppmana till stöd för kampen på lagena. Sprid informationen vidare!

Det finns flera sätt att stödja Lagenaarbetarnaskamp. Men det är viktigt att agera snabbt:

Åk till Lagena i Jordbro industri-område

De strejkande arbetarna uppmanar alla som kan att åka till Jordbro industriområde och stödja dem därute. Det handlar både om att ge ett moraliskt stöd men också om att ge en större tyngd till blockaden.

Det behövs stödjande från 5.30 på morgonen, hela dagen och så länge strejken varar. Vi kommer arrangera möten för de som åker dit för att informera om hur kampen utvecklas och för att diskutera och planera våra gemensamma aktiviteter. Bland annat kommer vi att dela ut flygblad till arbetare på andra arbetsplatser i området och vädja om solidaritet.

Att tänka på när du är ute vid Lagena:

–          Det är Lagena-arbetarnas kamp

–          Vår roll är att understödja deras kamp

–          Detta innebär självklart att vi följer deras beslut och deras dagordning

–          En förutsättning för en framgångsrik kamp är ett enat arbetarkollektiv

–          Arbetarkollektivet har en strategi och taktik för kampen samt regelbundna möten. Därför är det viktigt att vi inväntar deras beslut

–          I kontakt med media och polis tänk på att du inte kan representera arbetarna på Lagena, hänvisa till arbetare som är inblandade i konflikten

–          Vi som är där i solidaritet kommer att hålla stormöten för att informera om vad som händer och vad vi ska göra

–          Uppmuntra och stöd varandra, Lagena-arbetarna och andra som är där i solidaritet

Hitta till Lagena:
Armaturvägen 4

Sök på google maps http://maps.google.se/

Har du frågor? Hör av dig till Martin Lööf! 073-7040457

Dela ut flygblad, samla in pengar och skriv stöduttalanden

Det är viktigt att stödet för kampen på Lagena sprids så brett som möjligt. På vår hemsida finns ett flygblad och förslag till stöduttalande. Kopiera upp och sprid! Diskutera med vänner och arbetskamrater.

Arbetarna på Lagena behöver ekonomiskt stöd för att kunna bedriva strejken. De riskerar rättsliga efterspel och böter. Samla in pengar!

Pengar sätts in på: postgiro 134456-3

Flygbladet skrivs ut från http://lagenasolidaritet.wordpress.com/flygblad/

Dela gärna ut flygblad och samla in pengar utanför lokala Systembolag. Prata med personalen och berätta om kampen på Lagena.

Skicka stöduttalande till:

Handelsmedlemmarna på Lagena:
lagerarbetare@gmail.com

Lagenas VD  Per Öhagen
per.ohagen@lagena.se

LO:s ordförande Wanja Lundby-Wedin
wanja.lundby-wedin@lo.se

Kampanjmöte

På onsdag arrangerar Lagena-arbetarnas vänner möte på Café Edenborg 19.00, Stora Nygatan 35. Vi sammanfattar läget, utvärderar och planerar kommande aktiviteter.

Hemsida: http://lagenasolidaritet.wordpress.com/

Kamratliga hälsningar

Martin Lööf – För samordningsgruppen Lagena-arbetarnas vänner
Telefon: 073-7040457, mail: lagneasolidaritet@gmail.com

Annonser
Det här inlägget postades i Arbetarkamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s