Rapport från NMRs torgmöte i Skärholmen Centrum i lördags

REVOLUTION deltog i arrangemanget av Nätverket Mot Rasisms torgmöte i Skärholmen Centrum i lördags den 23 maj. Torgmötet var ännu ett steg framåt för nätverket.  Nedan följer NMRs rapport:

Under lördagen samlades en stor skara antirasister i Skärholmens Centrum, där ett torgmöte och flygbladsutdelning arrangerades. Under en och en halv timme spreds omkring 2 500 flygblad till förbipasserande. Många stannade upp en stund för att lyssna på tal och musik. De många och duktiga talarna kom från Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Ungsocialisterna, Revolution, Ingen Människa Är Illegal, Arbetarmakt, Kungsholmens Unga Röda och Uppsalabor Mot Rasism.

Behovet av att skapa arbetarenhet i kampen mot den kapitalistiska krisen som ett sätt att slå tillbaka de rasistiska krafter som försöker splittra vårt motstånd, vikten av att bekämpa den rasistiska flyktingpolitiken och de murar som ”våra” kapitalister reser mot förtryckta i andra länder och världsdelar, samt behovet av att lära oss av historien för att hindra fascism och nazism från att återkomma till makten var några av de frågor som berördes av talarna. Mellan talen och musik varvades information om kommande aktiviteter med uppmaningar om att engagera sig i Nätverkets arbete.

Den utåtriktade aktiviteten i Skärholmen var den tredje lördagen i rad för nätverket, och den ingick i arbetet med att bygga en så stor demonstration som möjligt på nationaldagen den 6 juni, då NMR i internationalismens anda tågar mot högern och extremhögern på Stockholms gator (samling vid Slussen kl.11). Överhuvudtaget var torgmötet ett steg framåt för NMR, vars utåtriktade aktiviteter blivit allt livligare.

Den incident som ska ha ägt rum innan vårt torgmöte, en konflikt som involverat en folkpartistisk politiker i samband med Folkpartiets eget torgmöte, som i Dagens Nyheter felaktigt sammankopplats med Nätverkets aktivitet, var beklaglig (se vårt pressmeddelande), men inget som överskuggar detta faktum.

Väl mött igen alla antirasister: nästa lördag – kl.14 på Sergels torg.

/http://www.nmr.nu

Rapport från förra mötet på Sergels torg

Mer info om NMR och REVOLUTIONs ambitioner med nätverket

Om vårt behov av självförsvar mot fascisterna

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Antirasism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s