Rapport från NMR: Framgångsrikt möte på Sergels Torg

I lördags deltog REVOLUTION i arrangemanget av Nätverket mot Rasisms torgmöte på Sergels Torg, Stockholm. Mötet samlade ett hundratal antirasister som spred information om nätverket och antirasistisk och socialistisk propaganda.

Arbetet med att bygga en utåtriktad, kämpande antirasistisk och socialistisk rörelse går framåt. Nästa möte blir nu på lördag den 23 maj, Skärholmens Centrum kl. 13:00. Väl mött där!

Läs NMR:s rapport från torgmötet nedan:

Ett 100-tal antirasister deltog i Nätverket Mot Rasisms torgmöte på Sergels torg under lördagens soliga eftermiddag. Under en dryg timme underhöll vi lördagsflanörer och förbipasserande förortsbor med politisk propaganda och musik. Intresserade stannade vid bokbordet och antecknade sitt intresse för nätverkets aktiviteter.

Talade gjorde aktivister från Revolution, Kungsholmens Unga Röda, Uppsalabor Mot Rasism, Vänsterpartiet Salem, Vänsterns Studentförbund och Arbetarmakt. Flera talare pekade på behovet av att bekämpa kapitalismens kris, en kris som splittrar arbetarklassen, vilket gynnar rasisterna. Sverigedemokraternas högerrasistiska och i grunden arbetarfientliga politik påpekades, liksom behovet av att agera när nazisterna försöker ta gatorna i besittning.

Flera talare framhöll behovet av att stå fast vid den internationella solidariteten med alla förtryckta, och att sammaföra den antirasistiska kampen med klasskampen och kampen mot det kapitalistiska systemet. Det informerades också om lokalt arbete på röda linjen Liljeholmen – Norsborg, där antirasister nu drar igång ett mer långsiktigt försök till att organisera i förorterna, nu med 6 juni som utgångspunkt.

Musikern och antirasisten Jan Hammarlund bjöd på uppskattad musik mellan talen. En ansenlig mängd flygblad delades ut till folk som stannade föra att lyssna, vid de omkringliggande gatustråken och vid t-centralens tunnelbaneingång mot plattan.

Torgmötet
igår, som följde på en större flygbladsutdelning i Farsta Centrum förra lördagen, är en del av NMR:s mobilisering inför den stora demonstrationen på nationaldagen, då vi marscherar bakom huvudparollen ”Mot högen och extremhögern” (den 6 juni, från Slussen kl.11). Det är också en del av NMR:s kampanj för att bygga en kämpande utåtriktad antirasistisk och socialistisk rörelse.

Under kvällen hölls sedan en stödfest på Kafé Marx, även denna lyckad med många besökare under kvällens gång. Den inbringade ett välbehövligt tillskott till NMR:s kassa, och kommer att följas av ytterligare en stödfest på Kafé 44 den 30 maj.

Nästa lördag (den 23 maj) kommer vi att sluta upp i Skärholmens Centrum kl.11 för nytt torgmöte. Väl mött där kamrater antirasister!

NMR:s hemsida

Mer info om NMR och REVOLUTIONs ambitioner med nätverket

Om vårt behov av självförsvar mot fascisterna

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Antirasism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s