Alla ut på första maj!

Delta i REVOLUTION:s och Arbetarmakts block på Vänsterpartiets demonstration – Medborgarplatsen kl.12, fredag, 1:a maj.

Anledningen att gå ut och demonstrera på första maj är större än på mycket länge. Samtidigt som vi förbereder oss och tar fram banderoller och fanor för att åter fira arbetarrörelsens och de förtrycktas egen högtidsdag är borgerligheten – med Moderatregeringen i spetsen – i fullt skå med att verkställa omfattande angrepp på arbetarklassen.

Moderatregeringens tydligt deklarerade avsikt är att låta arbetare och i synnerhet unga betala för den djupa kapitalistiska krisen. Miljarder ges till bankerna för att rädda dessa och de stora företagen. Samtidigt sparkas arbetare ut i arbetslöshet på löpande band. Det har börjat i den tunga industrin med massvarsel. Bland metall-, transport och och byggarbetare väntas arbetslösheten stiga till över 20 procent. Totalt beräknas över 600 000 arbetare (två gånger Malmös invånarantal!) vara aretslösa vid nästa år. Nu är turen snart kommen till offentlig sektor, som inte får mer än en bråkdel av vad som behövs i kompensation av regeringen för uteblivna skatteintäkter från dem som inte längre har ett jobb att gå till. Massiva nedskärningar inom skola, vård och omsorg är att vänta om högern får som den vill.

Det finns ingen anledning för oss att stillatigande acceptera kapitalisternas åtgärder för att tvinga oss att bära kostnaden för deras systemkris. Vi som är unga har särskild anledning att göra motstånd. Ungdomsarbetslösheten är redan rekordhög (i Stockholm ligger den på över 25 procent för arbetare under 24 års ålder), och vissa borgare (som Maud Olofsson) skriker allt högre om att försämra vår ställning på arbetsmarknaden genom angrepp på vår anställningstrygghet.

Den nuvarande krisen för kapitalismen är en historisk sådan. Den förändrar, i och med sin destruktivitet, medvetandet för miljoner arbetare världen över då dessa kommer till insikt om att det kapitalistiska systemet med produktion för vinst inte tillgodoser deras intressen. För vår unga generation, som matats med propaganda om att kapitalismen är det enda möjliga systemet och som samtidigt lärt oss att socialismen med automatik leder till diktatur och förtryck, är den också en väckarklocka. REVOLUTION, den socialistiska ungdomsorganisationen, är övertygad om att bara socialismen – ett system där produktionen baseras på demokratisk planering och tillgodoseendet av våra verkliga behov – erbjuder en hållbar väg ut ur krisen. Men för det krävs att makten tas av dem som tjänar på den nuvarande ordningen och på klassutsugningen. Bara den organiserade arbetarklassen kan åstadkomma detta. Men då krävs att den vinns för en revolutionär politik som inte räds att göra nytta av arbetarnas kollektiva styrka. Som en del av denna kamp vill vi samla arbetarungdomen, ja, alla ungdomar som vill kämpa för avskaffandet av detta djupt orättvisa system, och bygga en revolutionär ungdomsrörelse.

Vi uppmanar alla som sympatiserar med detta mål att ansluta sig till oss på första maj. Vi kommer då att demonstrera i en egen avdelning i det första maj-tåg som organiseras av vänsterpartiet från Medborgarplatsen kl.12 (och där gå i tredje sektionen bland övriga organisationer).

Det här inlägget postades i Aktivitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s