Nazistangrepp: Solidaritet med RKU- och UV-medlemmar

Fredagen den 27:e mars överfölls tre medlemmar och en sympatisör i RKU (Revolutionär kommunistisk ungdom) av ett tiotal maskerade nazister i Uppsala. De fyra överfölls med bl.a. batonger utanför organisationens partilokal. Två utav dem fick uppsöka läkarvård men mår efter omständigheterna bra. I måndags kväll attackerades också en ensam Ung vänster-medlem på samma fega sätt av ett gäng maskerade och knivbeväpnade nazister. Den attackerade kamraten lyckades fly in på ett pendeltåg och klarade sig så undan en säker misshandel.

Detta är ett i raden utav många fascistiska attacker riktade mot socialister den senaste tiden. De tar större och större mod till sig och kan idag stå på öppet torg och sprida sitt giftiga budskap. Arbetarrörelsens flathet och principlöshet skapar ett politiskt vakuum som, inte bara leder till att arbetarungdom i viss mån attraheras av dessa reaktionära krafter, utan framförallt till att arbetarklassen står handfallen och avväpnad ideologiskt, politiskt men också bokstavligt. En arbetarrörelse som inte förmår bemöta, och organiserat försvara sina intressen gentemot, högerns “krisåtgärder” klarar inte heller av att hantera resultatet av denna kris socioekonomiska konsekvenser, varav den växande fascismen är en utav dem. Kampen mot fascismen går på så sätt hand i hand med kampen mot krisen, och i förlängningen mot kapitalismen.

Vi solidariserar oss med de misshandlade kamraterna och hoppas att de återhämtat sig till fullo. Kampen mot fascismen är en kamp som måste omfatta hela vänstern: anarkister, socialister och kommunister. I den finns ingen plats för sekterism. Alltför många historiska exempel på detta står tyvärr att finna.

REVOLUTION

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Stöduttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s