Stöduttalande: Nazister misshandlade socialister i Stockholm

I samband med ett antiimperialistiskt torgmöte, arrangerat av Nätverket mot Krig på Sergels torg, attackerades två socialister då dessa begav sig hemåt av en numerärt överlägsen grupp nazister. Attacken ägde rum vid t-centralen.

Socialisterna
var Matthias Bernhardsson och Joel Eriksson, båda aktiva medlemmar i Rättvisepartiet Socialisterna. Joel Eriksson fick två slag mot huvudet, vilket gjorde att han sedan behövde besöka sjukhus. Nazisterna stal en kamera och banderoller mot kriget.

Vår solidaritet går till de angripna kamraterna. Enligt den information vi fått mår den misshandlade kamraten bra, vilket är glädjande. Attacken vittnar om att nazisterna fortsätter sin våldskampanj mot progressiva krafter i Stockholm. Vi har inte glömt nedbränningen av Cyklopen eller mordförsöket på en syndikalistfamilj i Högdalen vid månadsskiftet november/december förra året. Detta var alltså inga undantag, utan en del av det regelbundet förekommande nazistiska våldet.

Överfallet är också ett argument för organiserat självförsvar mot nazistiska angrepp. Det vittnar, tyvärr, om behovet av bättre säkerhetsrutiner i samband med utåtriktade politiska aktiviteter i Stockholm överhuvudtaget.

Sist men inte minst är det ytterligare ett bevis på hur viktig den antifascistiska kampen är i nuläget. Med den ekonomiska krisen och en borgerlig regering som spär på rasismen och ojämlikheten, i kombination med en allt aggressivare nazistisk rörelse på gatorna, är det av största vikt att vänstern och arbetarrörelsen kraftsamlar till militant motstånd mot den bruna pesten då den visar sitt fula tryne. Nazisterna måste drivas bort från våra gator, borgarnas offensiv mot arbetarklassen måste bekämpas.

REVOLUTION

Rättvisepartiets uttalande om attacken kan läsas här.

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Stöduttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s