Stoppa Matchen: Lugn fredag i Malmö

Malmö 6 mars 2009

Malmö 6 mars 2009

REVOLUTION finns naturligtvis på plats i Malmö inför helgens demonstrationer mot tennismatchen mot Israel. Under helgen kommer vi här på hemsidan att rapportera om vad som händer i stan.

Matchen mellan Sverige och det blodbesudlade Israel invigdes på fredagen. Det hade talats om att försöka blockera invigningen av matchen, men protesterna kring Baltiska hallen under fredagseftermiddagen var fortfarande relativt lugna. Ett fyrtiotal aktivister fanns samlade vid avspärrningarna.

Medias hetskampanj under tiden innan matchen — med snack om ”antisemtism” (trots att kampen mot rasiststaten Israel inte har något att göra med judendomen) och rubriker som ”Kriget i Malmö” — hade gjort sitt, och statens repressiva apparat mötte upp i full styrka. För att verkligen se till att skrämma bort folk från demonstrationerna har dessutom flera tidningar försökt göra stor sak att ett antal bondnazister eventuellt kommer att försöka delta i morgondagens demonstrationer. Baltiska hallen, där matchen kommer spelas (eller stoppas) under helgen, är omgiven av massiva avspärrningar och enorma polisstyrkor. Vi såg rader av hästburna snutar, kravallpoliser och KILO-styrkor i varje hörn, och inlånade danska kravallbussar stod parkerade kring hela området. Det var nästan parodiskt att den lilla samlingen ungdomliga demonstranter möttes av en så oproportionerlig styrka. Både medias representanter (de kryllade kring den lilla protesten) och poliserna verkade nästan besvikna över att allt var så lugnt. Ett antal poliser, tillsammans med de bedrägliga ”dialog”-snutarna, gjorde sitt för att förbättra Malmöpolisens skamfilade rykte och försökte trevande ta upp en dialog med en del demonstrationsdeltagare.

Vi snackade med Malmöbor och inresta aktivister som hade mött upp, och stämningen var hög inför morgondagens massdemonstration. Trots hetsen från snuten och media var alla vid gott mod. Det märktes att man ville ha en bra demonstration i morgon, och alla vi pratade med var eniga om att det skulle vara en stor skandal om Israels ”ambassadörer” skulle tillåtas glida runt i denna PR-match samtidigt som Palestinas folk lider.

Mer rapporter kommer i morgon. REVO-kamraterna kommer att sprida organisationens propaganda och delta i försöken att med massans styrka och militans blockera försöken att låta Israel spela tennis i Malmö. För snabbt uppdaterad information rekommenderas Motkrafts liveuppdatering från protesterna.

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Antiimperialism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s