Ur nr.2/2009: Redaktionen har ordet

Redaktionsorden ur senaste numret av tidningen.

Så här i början på det nya året konstaterar vi i REVOLUTION att vi haft ett framgångsrikt 2008. Vi har deltagit aktivt i Nätverket Mot Rasisms arbete mot fascism och högerpolitik och dessutom funnits representerade på flera andra områden i kampen. När Israels blodiga bombningar av Palestina inledde det nya året fanns vi med från början: i nätverket Gaza Solidaritet var vi en aktiv deltagare, och vi fanns med på alla demonstrationer i Stockholm, samt deltog i Göteborg och Norrköping. Som ett resultat av vårt arbete har vi dragit till oss flera nya entusiastiska medlemmar. Med hög kampmoral bådar detta och våra nya erfarenheter för att vi ska kunna fortsätta arbetet med byggandet av en livlig revolutionär ungdomsopposition även under 2009.

Det kommande året är utmaningarna många. Den kapitalistiska krisen leder till att arbetslösheten snabbt förvärras. Värst är situationen för ungdomar. I detta nummer framhålls bl.a. att det är det kapitalistiska systemet som är problemet, och vi vänder oss mot att arbetare ska behöva stå för krisens kostnader. Istället borde kapitalisterna tvingas betala, och kapitalismen avskaffas. Vi skriver också om den globala uppvärmingen, den kommunistiska kvinnokämpen Clara Zetkin och berättar varför kommunismen inte fungerade i Sovjet. 

Även under 2009 kommer vi att delta i arbetet med att bygga upp den antifascistiska rörelsen. Den 6 juni kommer massaktioner mot nazisternas parad i Stockholm att anordnas, och detta kommer att förberedas med en kampanj i arbetarförorterna där vi kommer att delta. I synnerhet kommer vi i detta arbete att rikta strålkastarna mot Sverigedemokraternas lögner, som måste konfronteras nu när detta rasistparti vädrar morgonluft. I detta nummer ger vi en kort bakgrund till partiets historia.

Vi kommer även att fortsätta det antiimeprialistiska arbetet. Så här vid tryckdags drar det ihop sig för massprotester mot tennismatchen mellan Israel och Sverige i Malmö 6-8 mars. Vi stödjer kampen för att stoppa matchen och planerar själva att delta i protesterna.Vi kämpar för en omfattande bojkott och isolering av Israel, precis som man gjorde med den rasistiska apartheidstaten i Sydafrika på 1980-talet.

Vårt internationella arbete fortsätter under 2009. Vi kommer till att börja med att delta i protesterna mot NATO:s toppmöte i Baden Baden/Strasbourg i början av april. I sommar anordnar vi också internationell kongress med valda delegater från de olika Revolution-grupperna i hela världen. Ett nytt program, fokuserat på hur arbetarungdomar kan göra motstånd mot kapitalisternas kris, kommer att antas. Sedan blir det ungdomsläger i Tyskland i början på augusti, en unik möjlighet för medlemmar och intresserade att få träffa andra revolutionärt sinnade aktiva ungdomar från andra länder för att utbyta erfarenheter och ha kul tillsammans. Tycker du att allt detta verkar både spännande och vettigt? Vill du vara med och kämpa för arbetarklassens frigörelse och ungdomars rättigheter? Gå med oss! 

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s