Fackligt uttalande för bojkott av Israel

Ett fackligt uttalande för öppnandet av Gazas gränser och en bojkott av den israeliska staten sprids nu av aktivister i nätverket Gaza Solidaritet. Vi uppmanar alla fackligt aktiva och arbetarorganisationer att anta följande resolution, och att verka för att den genomförs.

Facklig resolution:

Bojkotta Israel!
Det blodiga angreppet på Gaza har avbrutits – med öppet hot om att kulorna, bomberna och fosforgranaterna åter kan komma att regna över Gazas barn, fältsjukhus och flyktingläger så fort Israels regering är missnöjd med den krigshärjade befolkningens foglighet. Den 18 månader långa blockaden som hindrar mat och mediciner från att nå Gazas lidande män, kvinnor och barn fortsätter.

Arbetarrörelsen måste reagera kraftfullt mot detta blodbad, mot att Gaza förblir ett stort fångläger under Israels kontroll, och åter anknyta till den internationalistiska traditionen att ta ställning för världens förtryckta. Maximal press måste sättas på Israel. Detta innebär att vi inte kan nöja oss med officiella protester, eller att be Reinfeldts regering om handling. Framtida massakrer måste stoppas! Gazas gränser måste öppnas, och Israel måste betala för allt de har bombat sönder! All transport av och handel med israeliska produkter går via fackföreningsanslutna arbetare – det ligger i arbetarrörelsens händer att stoppa denna hantering tills Israel backar.

(Fackklubb/organisation) kräver:

*Inga fler massakrer – ställ de ansvariga till svars!
*Bryt blockaden av Gaza!
*Bojkotta Israel tills detta sker

Annonser
Det här inlägget postades i Antiimperialism, Arbetarkamp, Mellanöstern, Stöduttalanden. Bokmärk permalänken.