Stockholm: Antirasister godtyckligt gripna av polis

dscn2425

Stockholm: Under söndagen stoppades ett 80-tal demonstranter som samlats för att bua ut och häckla rasistiska Sverigedemokratisk Ungdom vid Norrmalmstorg. Protesten var till en början lyckad… sedan gick polisen till angrepp.

SDU:arnas rasistiska propaganda dränktes i busvisslingar, antirasistiska slagord och häcklande burop. De ca 10-15 rasisterna hade svårt att få fram sitt rasistiska budskap om den s.k. ”svenskfientligheten” denna dag.

Polisen slöt dock snabbt en ring runt antirasisterna. Det var uppenbart att de, som så ofta, ansåg antirasisterna vara problemet. Efter att poliser stulit en megafon som REVOLUTION-medlemmar hade tagit med sig och ropat ut något ohörbart i denna säckades de flesta ihop, som vanligt i rättsvidrig ordning. Ett stort antal bussades sedan till Kronobergshäktet för de sedvanliga trakasserierna. De grunder som uppgavs var att antirasister skulle ha varit ordningsstörande respektive visat på ”ohörsamhet mot ordningsmakten”, en gummiparagraf som polisen ofta använder när man inskränker antirasisters demokratiska rättigheter.

Vid häktet fotograferades och identifierades de flesta. Ungdomar under 18 fick de vanliga hotelserna från poliser, som vid sådana här tillfällen alltid försöker att agera på ett sätt som syftar till att skrämma bort unga från den antifascistiska rörelsen. I de allra flesta fall får metoderna motsatt verkan. Unga revolutionärt sinnade får istället en erfarenhet som lär dem att inte lita till borgarstatens polismakt.

Här följer en skildring av vad som hände från REVO-medlemmen Danilo:

Dagens poliser stöder morgondagens Hitler

Han kom bakifrån; tog megafonen och slängde in Aron i en flaggstång. Hans kollegor hjälpte sedan honom att hålla fast Aron och tillslut även mig. Han blev konfronterad, frågandes vad han hade för motiv. Svaret var väldigt odemokratiskt och auktoritärt; blanda dig inte i det här.

Det är ett bra exempel på hur hela polismakten genomsyras av ett odemokratiskt tänkande som vi anti-rasister och vänsteraktivister råkar ut för. När polisen hade förstått sitt misstag så tog han flera steg bakåt och försvann för en stund, dock med megafonen. Han och hela polisstyrkan var irriterad över att vi hade större stöd än Sverigedemokraterna och att vi just därför hördes högre än de. Trots alla högtalare och mikrofoner de hade så hördes vi högre. Det var det Polisen ville ändra på.

Men trots deras handlande lyckades de ej tysta ner en arg folkmassa. Vi förstörde SD:s torgmöte så pass mycket att polisen kände sig tvungna att fösa ihop oss och sätta oss på en buss till Kronobergshäktet. Inne i bussen skulle vi vara tysta, sitta med händerna på knäna och titta rakt fram. Inte ens oroliga föräldrars telefonsamtal fick störa denna ”ordning”. Men vi kämpade emot, bl.a genom att vissla. De märkte att deras ”bad cops”-taktik inte fungerade på oss och vissa av dem började då skämta med oss. Det visar verkligen hur skenheliga poliserna är och att de hela tiden måste konfronteras.  Denna dag så hade ingen av oss anti-rasister demokratiska rättigheter, vi behandlades som skit!

Likt Israels massaker av Palestina stärker Palestinierna stärker Polismaktens förtryck oss!

De har inte tystat oss!

/Danilo

dscn2435
Efter att de flertaliga antirasisterna buat ut Sverigedemokraterna bestämde sig polisen för att gripa samtliga!

dscn2436

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Antifascism, Antirasism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s