Rapport: Tusentals för Gaza i Stockholm

Revo1

Mer bilder längst ned i artikeln.

Precis som förra lördagen samlades den 17:e januari tusentals demonstranter för att fördöma Israels massaker i Gaza. REVOLUTION deltog såklart, med röda fanan i fronten, flygblad och anti-imperialistiska, socialistiska talkörer.

Enligt Aftonbladet deltog 5 000 demonstranter (se deras video här). I slutet av demonstrationen uppstod också lite gruff vid Israels ambassad då ett antal demonstrationsdeltagare försökte komma närmare mördarna som satt förskansade därinne.

Det är tydligt att rörelsen för Palestina kräver mer handling. Vi får inte nöja oss med att bara demonstrera — vi måste ta till större aktioner och slå direkt mot de israeliska sionisterna. En bojkott av Israel är en bra början, men vi måste också kräva att arbetarrörelsen går till handling.

I skrivande stund har Israel börjat sitt återtåg från Gaza. Det är dock oklart vad detta innebär. Tydligt är dock att ockupationspolitiken och förtrycket av Palestina kvarstår, och att ingen på den israeliska sidan — om imperialisterna får som de vill — kommer att ställas till svars för de fruktansvärda brott de har begått mot det palestinska folket. Därför fortsätter kampen. Mer om detta och demonstrationen som kommer nu på lördag kommer inom kort här på hemsidan.

Medlemmar i REVOLUTION deltog också i demonstrationerna i Norrköping.

Annonser
Det här inlägget postades i Antiimperialism, Rapport. Bokmärk permalänken.