Slå tillbaka det israeliska anfallet!

palestina

REVOLUTION uppmanar alla att ansluta sig till demonstrationerna som arrangeras mot Israels krigsförbrytelser. Vi deltar i Stockholm, imorgon måndag kl.13 på Sergels torg. Avmarsch till israeliska ambassaden.

Vårt uttalande här under delas då ut som flygblad.

De barbariska bombningarna av Gaza under lördagen och söndagen, som dödat närmare 300 palestinier och skadat över 1 100, var enligt den israeliska propagandan svaret på vapenvilans sammanbrott den 19 dec. Bombningarna av tätbefolkade områden, som ledde till lemlästandet av  bl.a. 7 skolbarn som var på väg till sin undervisning i lördags, upprör människor i hela världen. Samtidigt manar USA och EU till ”fred”, men vägrar ställa Israel till svars. Nu samlas israeliska markstyrkor kring Gazaremsan inför en eventuell invasion.

Även innan den 19 dec bombade israeliska flygplan regelbundet mål i Gaza. Blockaden av Gazaremsan har hårdnat under hösten. Mindre mat, mindre mediciner och ett minimum av drivmedel tillåts passera över gränserna. Samtidigt har det israeliska flygvapnet bombat många av de hemliga tunnlar som används för att få in varor till den svältande befolkningen. Idag lider 75 procent av de 1.5 miljonerna palestinier i Gaza av undernäring. Infrastrukturen är näst intill sönderslagen. Bombanfallen tillsammans med den djupa sociala kris som utsvältningspolitiken orsakat sammanfattar den mordiska karaktären av Israels politik.

Kampen mot Israels ockupation måste nu intensifieras. Alla progressiva krafter har ett intresse av att verka för ett nederlag för Israel, och att solidarisera sig med motståndskampen mot ockupationen. Det är en skandal att ledarna för arbetarrörelsen i Västvärlden inte gör något för att stoppa Israel. Israel är en rasistisk apartheidstat och ett kolonialt slaktprojekt – en fiende till alla förtryckta. Den måste bekämpas genom att isoleras och bojkottas – för att krossas.

Vi uppmanar alla arbetare och ungdomar att agera mot den sionistiska terrorn. Agera på din skola och på din arbetsplats, i din fackförening! Vänstern måste ta upp kampen, och arbetarrörelsens ledning måste pressas att göra allt i sin makt för att isolera Israel ekonomiskt och politiskt – med t.ex. blockader och ockupationer av de företag som exporterar till Israel.

Seger åt intifadan – kamp mot staten Israel!
Internationell arbetarsolidaritet – bryt blockaden!
För en enstatslösning – kamp för ett arbetarnas Palestina!

Det här inlägget postades i Antiimperialism, Mellanöstern, Stöduttalanden. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s