Solidaritet med de grekiska protesterna mot mordet på Alexandros (Andreas) Grigoropoulos!

Ett uttalande antaget av REVOLUTION:s internationella råd den 10 december 2008.

I lördags kväll sköt grekisk polis ihjäl femtonårige Alexandros (Andreas) Grigoropoulos. Han hade tänkt ägna kvällen åt vad som skulle ha blivit en trevlig fest tillsammans med sina polare.

Vittnen såg hur polisen siktade och sköt rakt på Alexandros, och hur de sedan snabbt körde från platsen. Efter detta har enorma protester blossat upp över hela Grekland, med tusentals ungdomar och vänsteraktivister i leden. Nu planerar de grekiska fackförbunden en generalstrejk med anledning av mordet.

REVOLUTION uttrycker sin solidaritet med Alexandros familj och vänner, och med alla grekiska ungdomar som utsatts för den grekiska polisens brutala repression. Vi stödjer den protestvåg som fortsätter att växa i landet.

De rörelser mot den ekonomiska krisen, nedskärningar och arbetslöshet som växer fram i Europa möts nu överallt av en ökande statlig repression. Motståndskampen blir snabbt allt mer internationell, från Berlin till Barcelona, till Dublin och Rom.

Om vi ska kunna förvandla dessa mobiliseringar till en internationell rörelse som kan utmana och krossa det kapitalistiska systemet kommer vi alltmer att komma i konflikt med kapitalisternas väpnade arm — polisen och armén. Vi måste organisera vårt eget självförsvar för att avväpna och avskaffa dessa styrkor, och sedan ersätta dem med våra egna försvarskommittéer bestående av arbetare och folk från våra egna lokalsamhällen. Vi vill att den rörelse som nu utmanar den rasistiska polisen i Grekland ska spridas över hela Europa och världen. One solution -– REVOLUTION!

Annonser
Det här inlägget postades i Arbetarkamp, Internationell kamp, Stöduttalanden, Ungdomskamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s