Rapport: Antifascistiskt torgmöte i Skärholmen

bild-3

Under lördagen samlades organisationer och aktivister som ingår i Nätverket Mot Rasism i Skärholmen mellan 12-15 för att hålla appeller och dela ut flygblad inför den demonstration som NMR arrangerar i Salem mot nazism och högerpolitik lördagen den 6 december. Torgmötet var lyckat. De antirasistiska aktivisterna närvaro, som märktes på hela torget, gjorde intryck på många lördagsflanörer.

Appellerna som aktiva i olika organisationer höll kretsade kring behovet av att ta strid mot fascism och rasism, och vikten av att sammanföra denna kamp med kampen mot kapitalismens kris. Många talare påpekade behovet av att bygga upp en rörelse som kan ta strid mot högern på alla fronter, fascisterna såväl som storföretagarna och deras uppbackare.

REVOLUTION deltog med flera medlemmar på plats och delade ut ett stort antal flygblad. Vi hade också med vår egen banderoll, ”Svarta och vita tillsammans mot de rika”. På plats fanns också många medlemmar i Syndikalistiska Ungdomsförbundet, Antifascistisk Aktion, Revolutionära Fronten och Elevkampanjen/Rättvisepartiet Socialisterna. Från Uppsala hade aktivister i Uppsalabor Mot Rasism kommit för att backa upp kamraterna i Stockholm. 

Det här var det första av tre utåtriktade torgmötesaktiviteter som NMR organiserar i november. Genom torgmötena siktar NMR på att synas mer och få möjlighet att diskutera med arbetare och ungdomar om rasism, fascism, högeroffensiven och hur vi ska kämpa mot den nuvarande politiska utveckligen. Det är också ett sätt att visa att vi inte är rädda för fascisterna. Vi tänker inte passivt se på när de gör gatorna osäkra för progressiva krafter. Nästa gång bär det av till Södertälje lördagen den 22 november. Väl mött då!

bild21bild-1

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s