Revolution USA: Imperialismen till angrepp mot Syrien

US bomber

REVOLUTION-anhängare i USA har nu satt upp en egen hemsida: http://revousa.org. Vi har här översatt en text från dem, angående USA-imperialismens angrepp mot Syrien.


USA har angripit Syrien över gränsen mot Irak. Attacken, som utfördes av amerikansk militär i regionen, utformades enligt den amerikanska regeringen för att hindra utländska kämpar från att komma in i Irak, och även för att döda den misstänkte al-Qaida-medlemmen Abu Ghadiya. Angreppet bröt mot internationell lag och mot Syriens territoriella suveränitet, och det amerikanska angreppet dödade också åtta obeväpnade civila. Det här är det senaste attacken från Bush-administrationen, och i led med deras militaristiska ”utrikespolitiska” agenda. Eftersom USA för närvarande lägger mer pengar på sin militär än något annat land tror den kapitalistiska regeringen att de kan göra vad de vill, när de vill, i Mellanöstern och rent generellt i hela världen. Invasionerna och de efterföljande ockupationerna av Afghanistan och Irak visar på detta. De amerikanska imperialisterna kommer inte att dra sig för något i jakten på att uppnå total dominans i Mellanöstern. Alla nationer och stater är legitima mål för imperialisterna, och måste tillrättavisas om de ”går för långt”. De senaste angreppet på syriansk jord visar återigen på imperialisternas totala arrogans.

REVOLUTION USA står på motståndskrafternas sida när de försvarar sig mot imperialistiska angrepp. Därför uppmanar vi tillföljande:

  • Ett omedelbart tillbakadragande av alla militära styrkor och ”rådgivare” från Irak och Afghanistan
  • Att alla militärbaser i Mellanöstern stängs
  • För de irakiska och afghanska folkens rätt till självbestämmande över sina liv
  • För det palestinska folkets rätt att göra motstånd mot israeliska angrepp
  • För ett slut på allt militärt och ekonomiskt stöd till Israels apartheidregim
  • För en socialistisk republik för både palestinier och israeler

Arbetarna och bönderna i Mellanöstern måste inte bara kämpa för att besegra imperialismens styrkor; de måste också skapa ett eget parti för att besegra sina härskarklasser och reaktionära krafter. De måste övertygas om att de islamistiska partierna är en återvändsgränd, och att endast en revolutionär regering baserad på arbetar- och bonderåd kan ge Mellanöstern fred och frihet. Det kan bara genomföras genom en frivilligt skapad Mellanösterns Socialistiska Republik.

REVOLUTION USA

Det här inlägget postades i Antiimperialism, Internationell kamp, Mellanöstern. Bokmärk permalänken.