Europas Sociala Forum – Malmö 17-21 september

Mellan onsdag den 17 och söndag den 21 september organiseras Europas sociala forum (ESF) för femte gången. Den här gången har turen kommit till Sverige och Malmö. Deltar gör socialister och arbetare från hela Europa.

 

Upp emot 200 olika möten, och en jättedemonstration, kommer att organiseras under de fem dagarna som forumet pågår. Frågor som kommer att diskuteras och debatteras rör bl.a. kampen mot krig och imperialism, mot borgarnas angrepp på välfärden, mot rasism och kvinnoförtryck, liksom kampen mot den globala uppvärmningen. Här finns något för alla.

 

Forumet innebär en mycket bra möjlighet att stifta bekantskap med den internationella antikapitalistiska rörelsen och arbetarorganisationerna. Som på tidigare forum kommer Babels, ett progressivt nätverk av översättare, att se till så att alla kan förstå varandra med hjälp av hörlurar och professionella översättare.

 

Forumet är också ett tillfälle att höja rösten för revolutionär politik och socialism inför en större publik. Vi ungdomar har massor av skäl att delta i forumet. Det handlar om vår rörelse – och vår framtid!

 

REVOLUTION kommer att delta på en mängd olika möten. Vi organiserar också ett eget möte tillsammans med andra grupper, under titeln ”Fight racism! Smash fascism! Build the fight back against increasing racism in Europe.” Mötet äger rum på torsdagen 18/9 kl.18-21 i Festsalen, Rosengårds Folkets hus.

Vi kommer också att delta med Nätverket mot rasism, som planerar att delta i flera möten om antirasism och antifascism.

 

Deltagande och boende (praktiskt):

Det kommer att vara möjligt att bo i gympasalar och liknande för 50 kr per natt. Deltagande på forumet kostar 20 euro (ca 190 kr) för ungdomar, eller 40 euro för vuxna som har arbete.

 

Kontakta Revolution om du vill veta mera, höra om hur man kan resa, eller om du rent av vill åka med oss!

 

Se http://www.esf2008.org för mer info.

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet. Bokmärk permalänken.