Bekämpa FRA och borgarstatens bevakning!

Den 18 Juni så röstade den borgerliga regeringen igenom en lag som gav Försvarets Radioanstalt (FRA) rätt att bedriva signalspaning i all kabelburen (bla. telefon och internettraffik) trafik som passerar Sveriges gränser.

Lagen träder i kraft den 1 Januari 2009. Svepskälet för lagen är att kunna finna och utrota potentiella hot mot riket, eller bedriva en verksamhet mot den organiserade brottsligheten. Ett annat, inofficiellt, skäl är att de kan vaska fram underrättelser om terrorverksamhet globalt som de sedan kan sälja vidare till andra imperialistiska regeringar i världen.

Det bedrövliga med det hela är att de inte kommer att finna några terrorister, de kommer inte att få fram någonting om hot ifrån Ryssland eller etablerade terroristgrupper i världen. Dessa organisationer och makter vet givetvis vad de håller på med och kommer inte att skicka mail via hotmail om att de tänker annordna ett terrordåd eller lönnmörda någon, helt obehindrat utan några säkerhetsåtgärder. Det är givet att de kommer att framföra den informationen via andra medium som den svenska borgarklassens säkerhetsinstitutioner inte kommer att nå, t.ex. via krypterad internettraffik som FRA’s superdator inte har en chans att knäcka. Sedan, att lagen även bryter mot grundlagen för tryckfrihetsförordning och europakonventionen, är väl inget de ens har funderat över.

Så vad är det för något FRA kommer att kunna granska för sin säkerhetspolitiska analys? Jo, det är våra e-mail, våra SMS och våra telefonsamtal som de obehindrat kan avlyssna och granska med lagens rätt i ryggen. Detta är fel på så många nivåer, och är ett av de största hoten mot demokrati och personlig integritet någonsin i och med sin legalisering.

Förslaget kritiserades av Justitideperatementet, Rikspolisstyrelsen såväl som SÄPO, men först och främst folket, som inte var inte sent ute att göra sin röst hörd, främst ifrån ungdomar i bloggsfären. Detta ledde till en kort remiss av förslaget och man la till ett par kosmetiska förändringar, vilka i grunden inte betyder någonting. Dessutom bjöds vi på melodramatiskt utspel, med tårar och tal om konsultationer med sin moder inför det ”svåra” beslutet, av centerpartisten Fredrick Federley som antog rollen att väcka sympatier för de som var negativa inför förslaget. Till slut föll han, av lojalitet till partiet eller efter hot ifrån ledningen om uteslutning. Helt enkelt patetiskt.

Förslaget har även kritiserats internationellt av bl.a. Belgien, och företag som Google som framöver kommer att flytta alla de servrar de har i Sverige till annan ort. Men det har även riktats kritik mot förslaget inom landets gränser, bla. av journalister, organisationen Centrum för Rättvisa och av Piratpartiet.

Nu, som alltid, men kanske som aldrig för, gäller det att låta regeringen få känna folskets ilska och indignation inför den övervakningsstat de under en lång tid har byggt upp och som de nu söker att utveckla för att vidare kunna förtrycka sina medborgare. Låt inte populistpartier likt Piratpartiet ta striden med sin meningslösa politik, utan driv istället på för en antikapitalistisk politik för allas våran välfärd.

Ned med FRA! Bekämpa den borgerliga statens repression! Ned med kriget mot terrorismen – en täckmantel för imperialistiskt förtryck!

Albin

Annonser
Det här inlägget postades i Anti-borgerligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s