EM-special: Fredrik Reinfeldt, en riktig patriot

I ett löjeväckande försök att göra någonting åt sin dalande popularitet besökte Fredrik Reinfeldt idag Innsbruck, där kvällens EM-match mellan Sverige och Ryssland spelas. Bara ansiktsmålningen saknades då stolpskottet från snobbförorten Täby ansträngde sig för att visa de svenska väljarna vilken genuin småborgare han är.

Som fotbollsintresserad och uppvuxen i Sverige är det svårt att låta bli att heja på Zlatan och de andra i EM. Men efter att Reinfeldt först dykt upp i TV4:s studio inför Sverige-Grekland och nu poserar tillsammans med svenska fans framför tidningarnas kameror är det med blandade känslor som kvällens match kommer att avnjutas.

För vill man verkligen hålla på samma lag som den mannen? Reinfeldt är ju mannen som sänkte skatten för våra övergödda chefer och lät de arbetslösa och sjuka betala notan, han är ansvarig för att skicka flyktingar tillbaka till ett Irak där han påstår att fred råder och nu senast ville han ge snutarna och militären rätt att avlyssna alla våra telefonsamtal eftersom han vet hur hatad han och hans stenrika uppdragsgivare är.

Hela spektaklet påminner oss om nationalismens grundläggande funktion. De rika vill få oss att identifiera oss som svenskar i stället för som arbetare och därmed ska vi stå sida vid sida med våra chefer och de rika mot arbetare från andra länder i stället för tvärtom. Detta har varit väldigt tydligt under EM, där Reinfeldt har bemödat sig om att framstå som en helt vanlig helylle-småborgare med ett genuint fotbollsintresse och med en innerlig önskan om att det ska gå bra för Sverige.

Men oss lurar du inte, Fredrik Reinfeldt. Vi vet att du är de rikas lakej och vi vet att du är beredd att gå över lik för att komma åt våra små inkomster. Varje dag påminns vi om detta och varje natt drömmer vi ljuva drömmar om den dag då du ska betala tillbaka din skuld till oss.

– Carlos, REVOLUTION Stockholm

Annonser
Det här inlägget postades i Anti-borgerligt, Krönika. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s