SAC varslar för aktioner mot Systembolaget

SAC planerar bloackadaktioner mot Systembolaget lagom till midsommar. Bakgrunden är att Systembolaget vägrar att höja arbetaren Angelika Björkholms lön, trots att man erkänt att denne haft för låg lön i tio års tid. Om ingen lösning nås kommer SAC att blockera lastkajerna.

Blockaderna börjar lagom till midsommarruschen klockan 07.00 onsdag 18/6. Den första dagen blockeras lastbilstransporterna till en eller flera butiker på Södermalm i Stockholm. Dagen därpå blockeras butiker i hela Stockholm och om Systembolaget ändå inte ger med sig kommer butiker i hela landet att blockeras under veckan efter midsommar.

Åtgärderna har man beslutat om efter att Systembolaget satt sig på tvären i alla försök till en uppgörelse. “De har behandlat vår kollega illa och nu tänker vi hjälpas åt för att se till att hon får en anständig lön” säger Sara Olsson, på den syndikalistiska fackklubben som står bakom blockaderna, Driftsektion för Systembolagsanställda.

REVOLUTION solidariserar sig med SAC:s försvar av sina medlemmar och önskar lycka till!För mer information, se SAC:s hemsida.
 

Annonser
Det här inlägget postades i Arbetarkamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s