Condie go home! (del 1)

Idag vid lunchtid (kl.11) samlades omkring 150 personer för att protestera mot det toppmöte som Fredrik Reinfeldt bjudit in till vid Infracity, Upplands Väsby i Stockholm. Toppmötet, som bevakades av 1700 duktiga grisar med pudlar och feta bilar, kommer i en situation där USA har stora problem med sin ockupation i Irak.

Motståndet mot ockupationen fortsätter att växa, trots (eller snarare på grund av!) truppförstärkningar och ökad terror mot det iraksika folket, arbetarna och de förtryckta. Vid mötet solade sig statsminister Fredrik i glansen med bland annat den amerikanska utrikes- och tortyrministern Condoleezza Rice, den irakiska nickedockan Nouri al-Maliki och den iranska arbetarmördaren Manouchehr Mottaki. Condoleezza Rice vill med mötet få mer stöd från de övriga stormakterna i FN för att förstärka ockupationen.

Vi som samlades utanför skrek slagord och lyssnade på tal. Vi markerade vårt motstånd mot ockupationen och mot USA-imperialismens terror mot de förtryckta i Mellanöstern. Flera iranska vänstergrupper var också på plats för att i samband med protesten fördömma den iranska arbetarfientliga diktaturen.

REVOLUTION, som erbjöds tillfälle att tala, skickade fram en medlem som deklarerade vår solidaritet med alla protesterande och med motståndskampen mot USA:s ockupation. Vi uppmanade till internationell arbetarsolidaritet som ett medel för att kasta ut USA och deras underhuggare i Mellanöstern. Vi bjöd också in alla att delta i demonstrationen för internationell solidaritet mot fascisterna på nationaldagen, nästa fredag (6 juni), kl.11 på Slussen – Stockholm.

Ikväll fortsätter protesterna – med demonstration mot toppmötet i Stockholm – Sergels torg kl.18. Vi återkommer med mer rapportering.

Annonser
Det här inlägget postades i Antiimperialism, Internationell kamp, Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s