Stockholm: DEMONSTRERA mot Israel på söndag!

På söndag firar högersionistiska krafter 60-årsdagen av etablerandet av apartheidstaten Israel på Berns i Stockholm. Vi samlas kl.19 på Norrmalmstorg och protesterar mot denna provokation. Arr: Palestinakampanjen.

Läs REVOLUTION:s preliminära flygbladstext:

60 år av terror mot palestinierna – seger åt intifadan!

Det är vanligt att man börjar artiklar och texter om Palestina med att räkna upp siffror över dödade palestinier, som om det vore möjligt att ge en exakt uppskattning över lidandet och det barbari som palestinierna utsätts för. Om och om igen berättas historien om ett näst intill obeväpnat och försvarlöst folks möte med världens fjärde största armé. Och att nämna exakta siffror blir nästan omöjligt, då Israels mordiska krigsmakt redan har skördat nya offer då informationen kommer ut.

Israel bildades för sextio år sedan, 1948, efter att beväpnade sionistiska högermiliser fördrev 726 000 människor från den mark de levt på i många generationer. Sedan dess har terrorn mot palestinierna varierat i styrka. När ”Israels vänner” i Sverige, från högersionistiska föreningar och frikyrkliga präster till borgerliga politiker som Fredrick Federley (i arbetarfientliga Centerpartiet), arrangerar en festlig middag på Berns salonger denna kväll för att fira katastrofen så är det en reaktionär provokation.

Dessutom är terrorn mot palestinierna, särskilt mot Gaza, inne i en intensiv fas. Detta visar den ”avpersonifierade”, men ändå tydliga, statistiken. Mellan åren 2000 till 2005 dödades i detta koloniala slaktarkrig fyra palestinier för varje israel. År 2006 dödades 30 palestinier för varje israel. Under perioden sedan de förra s.k. fredsförhandlingarna i Annapolis i USA år 2007 har det gått 323 palestinier på sju israeler (varav enbart två var civila offer).

Även arabstaterna kring Palestina är pro-imperialistiska. USA-imperialismen måste kastas ut ur hela arabvärlden, och ett arbetarnas Palestina upprättas, där alla har samma medborgerliga rättigheter oavsett nationalitet och religiös tillhörighet. Vägen dit går genom en socialistisk revolution.

REVOLUTION erkänner ovillkorligen palestiniernas rätt att försvara sig mot Israel, även med vapen. Vi vet att raketbeskjutningar från Hamas mot städer har varit ineffektiva och kontraproduktiva, men inser också att det är ett svar på långt större eldkraft. Vi uppmanar alla arbetare och ungdomar att agera mot den sionistiska terrorn. Vänstern måste ta upp kampen, och arbetarrörelsens ledning måste pressas att göra allt i sin makt för att isolera Israel ekonomiskt och politiskt. Vi uppmanar till internationell arbetarsolidaritet med det palestinska folkets kamp mot apartheidstaten Israel.

Länge leve intifadan!
Riv apartheidmuren!
Kamp mot staten Israel!

No justice = no peace — Revolution in the Middle East!

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Antiimperialism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s