Revolutionärt första maj-firande i Stockholm! (med mer bilder)

REVOLUTION deltog i första maj-firandet i Stockholm i sedvanlig anda. I år hade vi förstärkning från tillresta kamrater från Katrineholm och Tjörn. Tillsammans lyckades vi uppbåda en riktigt radikal, slagkraftig och livlig protest mot högerpolitiken, imperialismen, rasismen och sexismen.

Vi samlades först vid La Mano på Söder (monument över antifascistiska Spanien-frivilliga som deltog i kampen mot Francos kontrarevolution på 1930-talet) och sålde nya numret av Revolutions tidning. Sedan begav sig en grupp tidningsförsäljare till SAC syndikalisternas demonstration medan övriga kamrater begav sig till Medborgarplatsen för att förbereda vårt block och intervention i den största demonstrationen (som Vänsterpartiet m.fl. arrangerade). Efter 12-tiden började ordentligt med folk strömma till. Stämningen var hög, inte minst när Antonio Betancourt, arbetare från en av de arbetarstyrda fabrikerna på Venezuela, talade till massan.

Det är alltid svårt att uppskatta deltagarantal, men det kändes som att vi var minst lika många som förra året (om inte fler), då 8000 samlades på Medborgarplatsen.

Efter mer tidningsförsäljning och diskussioner med många ungdomar som slutit upp började det närma sig avmarsch. Stämningen var på topp. Vi startade tidigt med slagord från den internationella antikapitalistiska rörelsen och fortsatte med antiborgerliga, antiimperialistiska, antisexistiska och antifascistiska slagord. Ett stort antal hade nu samlats bakom vårt bannér, mest kamrater och sympatisörer men även många ungdomar som vi nyss träffat på Medis. Demonstrationen var livad och radikal. Ett trevligt inslag var att vi kunde skrika spanska slagord tillsammans med bolivianerna, vars block marscherade bakom vårt (på den fjärde bilden nedan skymtar den bolivianska flaggan). Samtliga kamrater skrek sig ordentligt hesa.

Väl framme i Kungsträdgården fortsatte vi mingla runt bland entusiastiska första maj-firare och höll intressanta diskussioner med många individer från olika strömningar inom arbetarrörelsen. Länge leve första maj – länge leve den revolutionära socialismen!

Annonser
Det här inlägget postades i Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s