Stockholm: Många slöt upp i SAC:s blockad

Många aktivister, varav en grupp REVO-medlemmar, slöt upp utanför restaurangen Lilla Karachi i lördags kväll för att visa sitt stöd för en av SAC:s medlemmar i papperslösa-sektionen.  

Gatan utanför restaurangen fylldes snabbt och de som eventuellt övervägde att göra ett besök på restaurangen avstod. Den enda besökaren var en man som av princip skulle visa sin solidaritet med ägaren. Vid det laget hade ägaren stängt för kvällen, så mannen steg snart ut igen.

Även på insidan fanns aktivister sedan tidigare och informerade middagsgäster om den orättvisa som ägaren utsatt den anställde för. Ett par av dessa gäster blev besynnerligt nog upprörda, inte över den superexploatering som ägaren utsatt den anställde för, utan över solidaritetsaktionen då den störde deras middag!

Annars var gensvaret från förbipasserande positivt. SAC:s aktioner började genomföras redan tidigare i veckan, med två uppvaktningar under tisdagen och onsdagen. Inte så förvånande har vissa borgare gjort en stor affär av att tycka synd om ägaren. Maria Abrahamsson, ärkereaktionären på Svenska Dagbladet, har t.ex. helt okritiskt accepterat ägarens lögner och beskrivit SAC:s agerande med adjektiv som maffiametoder. SAC, som påvisat hur medlemmen fått långt under den ersättning han egentligen skulle ha, bl.a. genom att referera till kontoutdrag, har dock inte backat en tum utan kräver 80 000 kronor i ersättning.

SAC gör ett viktigt jobb som organiserar papperslösa. Dessa arbetare måste, så länge som de inte beviljas medborgarskap, omfattas av arbetarrörelsens okluvna solidaritet.

Gunnar, Revolution Sthlm

Här återges innehållet i det flygblad som delades ut av SAC:s Papperslösa-grupp här i Stockholm:

”Humana riser och mysig miljö” står det som ni ser på skylten utanför restaurangen Lilla Karachi i Gamla stan, men arbetsvillkoren och lönerna är inhumana och vem är det egentligen mysigt för? Inte för papperslösa arbetare i alla fall.

Vår asylsökande medlem har arbetat för restaurangen i ett och ett halvt år och stora delar lönen har uteblivit. Ägaren har dessutom tvingat honom att lämna luckor i loggboken så att det ska se ut som att han har arbetat färre timmar än vad han faktiskt gjort. I våra förhandlingar har ägaren förnekat detta, därför genomför vi blockaden!

Blockaden upphävs om ägaren erbjuder sig att betala ut och skatta för den uteblivna lönen.

Polisen som aktiva blockad-deltagare!

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Arbetarkamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s