Välkommen till REVOLUTION:s politiska heldag!

Så här när höstmörkret börjar tränga sig på rustar vi oss själva för fortsatt kamp genom att tillsammans försöka lära oss mer om viktiga frågor som medlemmar själva uttryckt intresse av att veta mera om. Vi bjuder också in nya medlemmar, kontakter vi stött på i den senaste kampanjen och andra som bara är intresserade av att höra vad vi har att säga. Och så har vi roligt ihop med middag och avslutningsfest! Varmt välkommen till REVOLUTION:s politiska heldag! Anmäl dig (om du inte redan gjort det!) på info@revolution.se. Lämna gärna ett telefonnummer också om du inte kollar mejlen ofta så att vi kan ge dig väginstruktioner. 


När?
Nu på lördag (29 sept)! Vi börjar tidigt: 10.30 i en lokal i närheten av en t-banestation här i Stockholm. Så se till att vara uppe i god tid! Se schemat för dagen längre ner i detta mejl.
 
Dagens upplägg
Vi kommer att börja med en kortare presentation av REVOLUTION och vad vi gjort den senaste tiden, och vad vi planerar att göra den kommande tiden. Sedan får vi en introduktion om marxismen. Den kommer att hållas på en grundläggande nivå men bör även kunna intressera den som läst lite mer. Efter att vi avnjutit lite lunch fortsätter vi med ämnet fascismen och diskuterar vad fascism är för något och hur vi kan bekämpa den. Efter ytterligare en paus kommer vi till det avslutande temat för dagen: feminismen. Här försöker vi svara på frågor om vad feminism är för något och om feminismen kan leda till kvinnors frigörelse. Avslutningsvis serveras det middag innan vi har en avslutande fest!
 
(matmenyn är huvudsakligen vegetarisk)
 
Dagordning
10.30-11.00: Vad är REVOLUTION? Vad gör vi i nuläget?
11.00-13.00: Vad är marxismen? Vad menar vi med att den är revolutionär?
13.00-14.00: Lunch
14.00-15.30: Fascismen – vad den är, och hur vi bekämpar den!
15.30-16.00 Rast
16.00-17.30: Kvinnokampen – feminismen och kampen för kvinnofrigörelse
Efter 17.30: Avslutning med middag, fest och musik
 
Deltagaravgift
Vi kommer att ta en frivillig deltagaravgift på (rekomenderade) 50 kronor för att finansiera inköp och hjälpa de kamrater som rest långt med resekostnader.

Lästips
För er som inte känner er alltför tyngda av läxor och annat och känner för att läsa på lite inför diskussionerna rekomenderas följande texter. Inledningarna kräver inte att man har läst dem, men de kan (förhoppningsvis) ge en bättre förförståelse för ämnet. Allt material är från REVOLUTION:s hemsida.
 
Om Marxismen
Om Karl Marx och marxismen: https://revolutionsweden.wordpress.com/2006/10/25/karl-marx/
 
Om Fascismen
Om revolutionären Leo Trotskijs klassanalys av fascismen:
https://revolutionsweden.wordpress.com/2006/10/21/vad-ar-fascism-och-nazism-hur-kan-den-bekampas/
Den svenska fasciströrelsen i korthet:
https://revolutionsweden.wordpress.com/2006/10/21/den-svenska-fascistrorelsen/
 
Om Marxismen och kvinnoförtrycket:
https://revolutionsweden.wordpress.com/2007/09/24/marxismen-och-kvinnofortrycket/
 

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet. Bokmärk permalänken.