Kampanjrapport Stockholm: Skolan är vår!

 

Under lördagen demonstrerade upp emot 70 ungdomar mot den borgerliga skolpolitiken, betygshets och sämre tillgång till SL-kort. Uppslutningen var bra med tanke på det dåliga vädret. Det ösregnade under hela protesten, och arrangörerna valde att ställa in den planerade demonstrationen för att istället hålla ett torgmöte.

REVOLUTION deltog med flera kamrater som sålde tidningen och delade ut flygblad med information om 18:nde september. Vi hade också vår banderoll för Nolltaxa på kollektivtrafiken – under arbetarkontroll. Vi hade själva under den gångna veckan delad ut och satt upp affischer från Skolan är Vår inför dagens protest och kommer att mobilisera även för skolstrejken den 28 september.

Tidigare under veckan har megafon och bokbord införskaffats och två gymnasieskolor, Farsta och Hässelby, har besökts. Flera ungdomar har vid vårt bokbord uttryckt sitt intresse att komma och demonstrera den 18:nde. REVOLUTION kommer att organisera ett livligt block med flera banderoller och flaggor. Var där!

Annonser
Det här inlägget postades i Rapport. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s