Uppdaterad: Dags att slå tillbaka!

I artikelns ursprungliga version uppgavs att den knivhuggne antifascisten var syndikalist, vilket senare dementerats från en av REVOLUTION:s källor.  

Man skulle väl kunna säga så att det gångna året har inneburit ett stort
nederlag för vänstern i allmänhet på grund av den nya regeringen.
Gatukampen mot nazisterna har också gått betydligt sämre än tidigare.
Under åren 2002-2006 slogs nazisterna tillbaka ordentligt genom kontinuerlig gatukamp
vilken sänkte deras självförtroende och man började se dem allt mer sällan utomhus. Idag är läget annorlunda och nazisterna kan vara ute på rätt många platser runt om i landet och sprida propaganda.

Motstånd möter de allt för sällan, och de gånger de gör det så slutar det ofta med att nazisterna tillfogas lindriga skador medan antifascisterna ofta får ta till flykten. En anledning till detta är att nu för tiden har nazisterna lyckats mobilisera sig bättre inför tidningsförsäljningar etc.

Svenska Motståndsrörelsen (SMR) är den grupp som visat mest på ökad aktivism och framväxt bland de nationalistiska grupperna. Då SMR har som krav på sina medlemmar att ha regelbunden fysisk träning samt anordnar egna kampsportslektioner har de skapat en grupp som kan bemöta fysiska attacker.

SMR´s attack mot Ung Vänsters konsert den 25 augusti visar på ökat självförtroende från deras sida då de attackerar en etablerad reformistisk grupp. Ung Vänster säger i ett uttalande om attacken mot dem att polisen måste ta attacker från nazister på allvar, men vi vet att
polisen är ett organ som är till för att upprätthålla och försvara det rasistiska system vi lever i. Dessutom jobbar många människor med rasistiska sympatier, även nazister, inom polisen. Ett exempel var under valkampanjen 2002 då Sverigedemokraterna höll ett torgmöte på Norrmalmstorg i Stockholm. De antifascister som var på platsen för att visa sitt missnöje blev brutalt nerslagna av polisen. För att visa sin makt och auktoritet sa ett flertal poliser till antifascisterna att de själva var Sverigedemokrater.

Lördagen den 1 september blev en antifascist knivhuggen i huvudet under en sammandrabbning med SMR. Flera av aktivisterna från SMR var knivbeväpnade vid tillfället. Som tur var är skadorna inte livshotande. Det var det grövsta som hände under sammandrabbningen och antifascisterna fick ta till flykten. Detta är bara ett ur raden av flera sammandrabbningar där man skulle kunna kalla SMR för ”segrande”. Med de här orden vill jag inte erkänna den militanta gatukampen besegrad från ”vår” sida, utan jag vill visa att vi har kapaciteten att slå tillbaka.

Vi behöver visa oss mer ute i offentligheten för att visa att vi inte viker oss och vi måste ha tränade gatukämpar själva med god fysik och hög moral. Nu är det dags att visa vilka som sätter agendan – nu är det dags att slå tillbaka fascisterna!

Adde, Revolution Stockholm

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s