Rostock: Sla tillbaka borgarnas hetskampanj!

I nuläget pagar en politisk kamanj fran tysk borgerlig media som syftar till att brännmärka alla de som protsterar mot imperialisternas toppmöte i Heiligendamm. Den borgerliga journalistkaren och etablissemangets politiker utmalar rörelsen som ”brakmakare” och ”valdsverkare” – vilket syftar till att smutskasta den antikapitalistiska rörelsen i vanligt folks ögon.

Angela Merkel har föreslagit att polisen borde ha tillgang till gummikulor och de största tyska dagstidningarna har krävt att militära elitstyrkor ska sättas in mot rörelsen.

Offensiven syftar ocksa till att skrämma rörelsen, att försöka fa oss att känna att det vi gör är fel.

Denna ideologisk offensiv tjänar därtill att förbereda allmänheten pa än hardare repression fran polisen inför de avslutande protesterna mot G8-toppmötet – särskilt inför de avslutande blockaderna mot NATO:s flygbas och mot leveranserna av proviant till Bush, Merkel, Sarkozy och co.

Detta är inget nytt. Svaret pa rörelsens protester – att brännmärka och smutskasta – var detsamma i Göteborg och Genua. Precis som tidigare har ocksa delar inom vänstern som företrädare för PDS (Partiet för demokrtisk socialism – tysk motsvarighet till vänsterpartiet) och ATTAC ställt sig pa andra sidan barrikaden i denna kampanj. Dessa har krävt att polisen ska ingripa hardare mot ”brakmakare” och uttryckt stöd till de statliga styrkornas agerande.

Det paminner mycket om när Gudrun Schyman i Göteborg 2001, den gangen ledare för Vänsterpartiet, pa demonstrationerna mot EU-toppmötet i tal pa demonstrationerna hetsade mot ”terrorister” i sitt avstandstagande mot alla som försvarade sig mot polisens brutala angrepp mot Hvitfeldtska och mot antikapitalistmarchen vid Götaplatsen och Avenyn.

Dessa ställningstagande kommer inte som en överaskning. Det är en politisk konsekvens av de reformistiska krafternas beredskap att sammarbeta med den kapitalistiska staten. I Tyskland samarbetar PDS med SPD (tyska socialdemokratin) i lokala regeringar och deltar i nyliberala angrepp pa arbetarklassen. ATTAC söker pa samma sätt en kompromiss med kapitalets krafter.

Mot borgarpressens och de kapitalistiska politikernas kampanj är vart svar klart: Vi kommer att fortsätta att bygga upp rörelsen mot kapitalismen och imperialismen. Vi kommer att ta vart ansvar i den globala kampen för motstand mot deras världsordning och för solidariteten med alla de som inte kunde vara här: irakier och afghaner som kämpar mot USA:s ockupation, palestinier som kämpar mot Israels ockupation, solidariteten med sweatshoparbetare i Asien, Sydamerika och i Afrika. Vi vet att var kamp är berättigad och att världens arbetare och förtryckta riktar sina blickar mot vara protester – protester som inger hopp.

Vi kommer att göra allt i var makt för att avslöja kampanjen – och framhalla den som ytterligare ett exempel pa västvärldens imperialistiska regimers hycklande intällning till de demokratiska rättigheterna. Vi kommer att fortsätta mobilisera och agera mot imperialisternas toppmöten och bekämpa varje försök att inkräkta pa de demokratiska rättigheter som arbetrrörelsen tillkämpat sig!

ONE SOLUTION – REVOLUTION!

Det här inlägget postades i Stöduttalanden, Stoppa G8, Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s