Tyskland: Kamp mot repressionen av kritiken!

Uttalande från Revolutions Internationella Sekretariat

En månad före G8 äger rum i Heiligenamm förbereder sig den tyska staten inför massivt motstånd mot mötet för världens imperialistiska ledare. De har byggt ett stängsel som är över 12 km långt till en kostnad av 12.5 miljoner euro och, värst av allt, de har börjat kriminalisera anti-G8-aktivister.

Den 9 maj sökte den tyska staten igenom anti-G8-aktivisters hus och vänsterlokaler och arresterade människor som står i opposition mot det system som G8-ledarna förkroppsligar. Datorer och servrar beslagtogs. Orsaken till dessa handlingar står klar: de vill tysta kritiska människor som inte stödjer systemet för den fria marknaden. Som ett svar på detta organiserades spontana demonstrationer i Hamburg och Berlin som samlade fler än 10 000 människor.

REVOLUTION Tyskland tog del i dessa protester och vi sänder våra varmaste solidariska hälsningar till dem som en internationell organisation.

Den tyska staten nöjer sig inte med att angripa aktivister inför G8. Den tyska staten har också arbetat på planer för hur man ska “hantera” de tiotusentals demonstranter som kommer att protestera i juni. Särskilda fängelser byggs där arresterade ska kunna hållas i upp till 10 dagar utan att polisen behöve lägga fram några som helst bevis.

Detta bevisar att den frihet imperialisterna hela tiden talar om inte är vår frihet, inte massornas frihet utan friheten för en liten minoritet av kapitalister att utsuga. De räds de växande motsättningarna i sitt eget system – med mer fattigdom, arbetslöhet och krig – då det leder till växande motstånd. Det är därför de kämpar för att undertrycka vår rörelse idag.
Den ökande repressionen mot vår rörelse är på många sett ett erkännande av det hot vi representerar mot dem – och trots repressionen kommer vi att mobilisera tusentals för att deklarera G8-mötets illegitimitet i juni. Vi kommer att göra imperialisternas möte ett obekvämt sådant för dem!

De senaste dagarnas händelse är inte förvånande. Över hela världen försöker de kapitalistiska staterna att kriminalisera folk som talar ut mot detta system. Den borgerliga staten spenderar miljoner och åter miljoner för att garantera att världens ledare kan mötas på tysta ställen. Nu än mer än förut: Alla ut på Rostocks gator! Låt oss visa världens härskare att vi motsätter os deras system!

Stoppa angreppen på anti-G8-aktivister!
Omdelebart frisläppande av alla de som fängslats!
För rätten till självförsvar mot polisattacker som riktas mot G8-protesterna och mot vår rörelse!
Försvara det fria ordet!
Stoppa G8!

Annonser
Det här inlägget postades i Stöduttalanden, Stoppa G8. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s