Stoppa G8-toppmötet i Rostock! (uppdaterad med bl.a. info om RESA)

 

I början av juni planeras massprotester mot G8-ledarnas toppmöte utanför Rostock. Hela den tyska vänstern mobiliserar för fullt och en hel del aktivister från andra länder kommer att sluta upp. Missa inte årets stora händelse!

REVOLUTION mobiliserar (förutom i Tyskland) i England, Österrike och Tjeckien. Och från Sverige – häng med du också! Mejla ditt intresse till info(at)revolution.se.

I Tyskland jobbar våra kamrater inom de antikapitalistiska och antiimperialistiska initiativen. Vi verkar för ett radikalt antikapitalistiskt och antiimperialistiskt block i den stora demonstration som planeras lördagen den 2 juni. Vi kommer också att delta i försöken att blockera och försvåra för G8-ledarna att hålla sitt möte och självklart delta i debatterna om rörelsens framtid på de många protestmöten som kommer att arrangeras i Rostock under veckan.

Läs REVOLUTION:s internationella upprop mot G8-toppmötet här.

Mycket planeras i Rostock under protestveckan. Läs vidare här för ett förvisso mycket provisoriskt kalendarium.

Flera olika allianser mobiliserar för Rostock. Breda allianser med en mer reformistisk dagordning får konkurrens från mer uttalat radikala antikapitalistiska allianser. Spana in de olika alliansernas hemsidor här.

RESA

Ute i sista stund? Försök något av följande 

I Stockholm finns ett nätverk som kallar sig G8-gruppen Stockholm. De organiserar en buss till Trelleborg som man kan åka ner med (för ca 1100 kr). Det kan eventuellt finnas några platser kvar så anmäl ditt intresse till: g8gruppen.sthlm@hotmail.com.

Kolla med SJ, det kan finnas relativt billiga Just Nu-biljetter. Ett annat tips är German Wings, lågprisflyg som kör till Berlin (http://www.germanwings.com) eller Ryan Air (www.ryanair.com).

Eller var kaxig o försök få lift till Trelleborg av någon lastbilschaffis! T.ex. vid någon bensinmack längs motorvägen. I Trelleborg kan du ta Scandlines färja för 390 kr tur/retur.

Andra länkar om G8-toppmötet på svenska

www.se.dissentnetwork.org

http://www.motkraft.net/nyheter/2648

Annonser
Det här inlägget postades i Aktivitet, Internationell kamp, Stoppa G8. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s