Emilush & Caustic går fria: In your face polisen!

I senaste numret av Revolutions tidning, i samband med i samband med en artikel om Folkpartiets rasism och borgarnas hets mot ungdomar, nämnde vi polisens anmälan av rapduon Emilush & Caustic för ett uppträdande i Landskrona tidigare i år. Man försökte sätta dit Emilush & Caustic efter att dessa under en konsert sjungit ”Alla i Landskrona hatar snuten” och ”vi ska starta krig mot grisarna”.

Fenomenet med borgare och poliser som beskyller unga musiker för att skapa social oro är inte nytt. Den franske presidentkandidaten och nyliberala rasisten Nicolas Sarkozy anklagade tillsammans med 200 franska parlamentsledamöter fransk hip hop för att ha inspirerat förortsungdomarnas revolt i hundratals franska förorter hösten 2005. På 1990-talet stoppade Detroit-polisen ett uppträdande med rap-gruppen NWA när denna framförde sin ”Fuck the Police”. Listan på liknande exempel kan göras längre.

Det hela är milt sagt rätt absurt. Förortsmusiken överhuvudtaget och hip hopen i synnerhet har ofta reflekterat ilskan med polisens repressiva attityd och det borgerliga samhällets orättvisor. Hur kunde det vara annorlunda? De censurivrande borgarnas och de anmälande polisernas hycklande och skenheliga moral vet inga gränser. Borgarna och deras polis upprätthåller och försvarar ett system som bygger på klassförtryck och den grymmaste rasism. Tiotusentals flyktingar utvisas årligen ur Fort Europa till död, tortyr och svält samtidigt som borgarklassen i de imperialistiska länderna (även den svenska) vältrar sig i den lyx som möjliggörs inte minst genom utsugningen av tredje världen. Därtill utsätts invandrare för systematisk statlig rasism i de imperialistiska länderna. Ungdomar och i synnerhet invandrarungdomar trakasseras dagligen av maktkåta poliser som patrullerar förorterna. I Frankrike. I Storbritannien. I Sverige. När ungdomar väl tar upp kampen och gör motstånd mot allt detta… ja då skyller etablissemanget på rapparna!

Hur gick det då för Emilush & Caustic? Jo, nu har tingsrätten i Lund beslutat för att fria duon. Samtidigt som åklagaren Göran Olsson (som väckte åtalet) och de anmälande poliserna surar över utebliven seger så kan duon utöver att de går fria dessutom stoltsera med att de tack vare anmälan fått stor uppmärksamhet. Emil Göransson (som har artistnamnet Emilush) berättar i DN att duons platta sedan januari laddats ned av 20 000 lyssnare. REVOLUTION kan bara gratulera. In your face polisen!

Vi vill också passa på att till alla poliser säga följande: Ni snutjävlar förtjänar ingen respekt! Ni är en del av en repressiv och institutionellt rasistisk kraft som, även om några av er tror och vill väl, aldrig kan vara något annat än ett verktyg för upprätthållandet av den förtryckande borgerliga staten och klassamhället. En majoritet av snutjävlarna rekryteras systematiskt från de konservativa och fördomsfulla mellanskikten. Det säger sig självt. Någolunda klassmedvetna arbetare och invandrare skulle aldrig drömma om att ta ert smutsiga jobb. Vi vet att när klasskampen hårdnar, då kommer också polisens repressiva roll att öka. Men vi kommer att försvara oss. Vi ska starta krig mot snuten..

Annonser
Det här inlägget postades i Ungdomskamp. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s