REVOLUTION:s flygblad i Salem

KROSSA FASCISMEN – KROSSA KAPITALISMEN! 

DE RASISTISKA PARTIERNA GICK FRAMÅT I VALET, och det försöker nu nazisterna utnyttja till max. De har vunnit många nya anhängare de senaste åren, särskilt bland ungdomar. Förorter som sedan många år har varit platser där nazister sällan synts har drabbats. Alla märker av följderna. Nazisterna drar runt på gator och torg som kampgrupper, i jakt på socialister, invandrare, feminister, bögar, flator – kort och gott alla vi som är deras motståndare. Det är därför vi är här idag – för att hindra dessa ultrareaktionära krafter från att få sprida sitt gift ostörda!

NAZISM OCH RASISM ÄR PRODUKTER AV KAPITALISMEN och den imperialism som kontrollerar världen. Borgarnas krig, som i Irak, eller förtrycket av palestinierna, behöver den rasistiska ideologin för att rättfärdiga sådana övergrepp. Kapitalisterna tjänar dessutom ekonomiskt på att arbetare splittras efter köns- eller etniska linjer. Då kan en del arbetare lättare pressas att sälja sin arbetskraft billigare, eftersom de, enligt borgarna, är mindre värda. När arbetare på det sättet diskrimineras på arbetsmarknaden går också rasismen framåt.

VÅR KAMP MOT FASCISTERNA och deras demonstrationer måste därför samtidigt vara en kamp mot rasismen och det kapitalistiska systemet som är grunden för detta förtryck..

REVOLUTION är en revolutionär socialistisk ungdomsorganisation. Vi bekämpar fascism, rasism, sexism, kapitalism och imperialism. Vi kämpar för ungdomars rättigheter, vår egen och HELA arbetarklassens frigörelse. GÅ MED DU OCKSÅ!

info(at)revolution.se

Annonser
Det här inlägget postades i Antifascism. Bokmärk permalänken.