9/12: Stoppa nazimarschen i Salem

– Gå med i REVOLUTION:s kampanj mot rasism och nazism 

STOPPA NAZISTMARSCHEN I SALEM!

Med kölden och mörkret som nu kommer med vinterhalvåret och med en ny borgerlig regering vid makten som förbereder sina angrepp mot arbetarklassen och ungdomen känns det kanske lite extra tungt för dig med sympatier åt den revolutionära vänstern? REVOLUTION:s budskap är dock att det nu är dags att börja kämpa, att börja förbereda motståndet! 

 

Utöver att det blev borgerlig valseger innebär Sverigedemokraternas valframgångar anledning att ta hotet från rasism och fascism på allvar. Med framgångar för detta rasistiska populistparti känner alla rasister medvind, även de som organiserar sig i de mer hårdföra fascistiska grupperingarna. Dessa har den senaste tiden kunnat växa till sig i flera Stockholms-förorter. Där de drar fram blir resultatet ökat gatuvåld mot alla socialister, invandrare, homosexuella och kvinnokämpar som motsätter sig dessa avgrundsreaktionära krafter, eller helt enkelt ogillas av dem.
 
Fascister och nazister bygger upp en terrorörelse som idag riktar sig främst mot minoriteter, men ytterst syftar till att krossa den organiserade vänstern och arbetarrörelsen. Dessa kommer i år återigen att hetsa om ”raskrig” i Salem i december för att ställa svenskar mot invandrare, arbetare mot arbetare. REVOLUTION drar därför igång en kampanj i Stockholms förorter för att bekämpa den fascistiska farsoten, för att bekämpa de rasistiska argumenten och för att samla så många som möjligt i de motdemonstrationer som kommer att organiseras mot nazistparaden den 9 december.
 
Under kampanjen kombinerar vi medlemsmöten där vi diskuterar politik med utåtriktade aktiviteter, flygbladsutdelningar, affischeringar osv. Vi vill att du, antikapitalist och antifascist, ska göra gemensam sak med oss! Sätt upp en Revo-grupp eller gå med i en existerande. Tveka inte, kontakta oss redan idag!
 
Tid och plats: Rönninge Station, 9:e december, kl 13:00

Det här inlägget postades i Aktivitet, Antifascism. Bokmärk permalänken.